GT

GT: Marc VDS Racing wint eerste Blancpain race op MonzaHennerici verspeelde uiteindelijk een podium toen Anthony Kumpen hem met nog 24 minuten te gaan inhaalde. Uiteindelijk zou ook Daniele Zampieri de Porsche nog voorbijgaan. In 20 minuten tijd viel Hennerici terug van de eerste naar de vijfde plaats, dit tot zichtbaar ongenoegen van enkele teamleden.

Vita4One Team Italy wint Pro Am Cup
De Pro Am Cup klasse werd gewonnen door Vita4One Team Italy. De Italiaanse Ferrari 458 Italia eindigde de race op de zesde plaats algemeen. Bijna een halve minuut achter Vita4One Team Italy was het de Franse SOFREV ASP Ferrari op de tweede plaats terwijl een sterk optreden van Richard Westbrook er voor zorgde dat Haribo Racing Team de laatste plaats in de Pro Am Cup pakte...ten koste van ProSpeed Competition Porsche van Paul van Splunteren.

car_nr.37_p20_van_doorn
DB Motorsport eindigde op Monza als 19e en 20e algemeen


Wat deden de overige Nederlanders?
Mike Hezemans en zijn collega’s in de tweede Marc VDS Racing Team kwamen als elfde over de streep, een plaats voor de Vita4One Racing Team BMW van onder andere Yelmer Buurman. De AF Corse Ferrari van Niek Hommerson eindigde de race als 17e algemeen.

Voor DB Motorsport was de race op de Autodromo Nazionale Monza minder succesvol. De eerste auto van Den Boer, Lemeret en Van Hooydonk werd uiteindelijk 19e nadat kort voor het einde het rechter achterwiel afbrak. De tweede auto van Habets, Knap en Danyliw kwam als 20e over de streep.

De tweede KRK Racing Mercedes van Dennis Retera en Marius Ritskes kwam na 3 uur racen als 28e over de finish, terwijl het debuut van Race Art met de BMW Z4 GT3 resulteerde in een 35e plaats algemeen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet