GT

GT: Marc VDS Racing wint eerste Blancpain race op Monza
car_nr.75_van_doorn
De ProSpeed Porsche lag lang aan de leiding - maar viel uiteindelijk buiten de prijzen


ProSpeed verliest race in laatste uur
Met nog exact een uur te gaan kwam Maassen de pit in en nam Marc Hennerici het stuur van de leidende Porsche over. Bij Belgian Audi Club Team WRT gingen de pitstops niet vlekkeloos, met als gevolg dat de Audi R8 LMS ultra van Stephane Ortelli terugviel. Vanthoor viel terug tot achter de BMW van Maxime Martin en de Mercedes van Anthony Kumpen. Nadat alle teams de laatste verplichte pitstop hadden gemaakt was het nog steeds de ProSpeed Porsche aan de leiding, maar de rondetijden van Hennerici kwamen niet in de buurt van die van de achter hem rijdende coureurs en de voorsprong van de Duitser verdween als sneeuw voor de zon.

Maxime Martin haalde al snel Anthony Kumpen in die op dat moment op de tweede plaats lag. De Marc VDS Racing Team-coureur pakte vervolgens drie seconden per ronde terug op Hennerici en met nog zo’n 40 minuten te gaan wist hij de Porsche bij het ingaan van de eerste chicane te passeren. Martin reed vervolgens weg van de concurrentie en kwam uiteindelijk na 77 ronden met een voorsprong van 17,5 seconden over de streep.

car_nr._2_p2_van_doorn
Na overwinningen in Nogaro haalde WRT ook op Monza het podium


Achter Martin was Laurens Vanthoor aan een indrukwekkende stint bezig. De jonge Belgische coureur, vorig weekeinde nog winnaar op Nogaro, haalde eerste de Mercedes van Kumpen in en ging daarna met nog 25 minuten op de klok voorbij aan Hennerici. Het gat naar de BMW Z4 GT3 van Martin was echter te groot en Vanthoor moest dan ook tevreden zijn met de tweede plaats bij zijn eerste optreden op het circuit van Monza.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet