WTCC

WTCC: Chevrolet HSL nauwelijks te stuiten. Mooie wedstrijd Tom Coronel

Voor de tweede wedstrijd in Marrakech mocht de Ford Focus S2000 TC van James Nash voor de eerste maal vanaf pole vertrekken. Het team kreeg de in de eerste wedstrijd opgelopen averij nog tijdig gerepareerd. Een Ford overwinning zat er echter niet in. Voor de tweede maal zegevierde de Chevrolet HSL. Alleen Yvan Muller en Alain Menu verwisselden hun eerste en tweede positie. Ditmaal was de Chevrolet HSL niet te stuiten. Stefano D’Aste won de Yokohama Trophy.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s WTCC

2012_yvan_fez
Yvan Muller voelde zich in Marrakech uitstekend thuis!

Chevrolet HSL nauwelijks te stuiten. Mooie wedstrijd Coronel
Met een gerepareerde Ford Focus S2000 TC kon James Nash alsnog zijn pole-position innemen. Tarquini ging na het beëindigen van de formatieronde al de pits in. Veteraan Tom Coronel had bij de tweede wedstrijd duidelijk van Oriola’s superstart geleerd. De Nederlander produceerde een identieke start, waarbij in tegenstelling tot de Spanjaard in de eerste wedstrijd, naar de binnenste lijn wisselde en zo direct de derde plaats pakte.

Nash stond in de openingsfase onder druk van Engstler, Coronel, Monteiro en de Chevrolet HSL va Muller, Huff en Menu. In de tweede ronde probeerde Monteiro Coronel onder druk te zetten. Nog in dezelfde ronde zagen zowel Monteiro als Coronel de Chevrolet HSL aan hun neus voorbij trekken, terwijl Engstler en Nash de kop nog in handen hadden. Coronel stond in de vierde ronde onder druk van Menu terwijl Engstler en Huff een lichte touché hadden.

Maar ook Nash kon tegen de Chevrolet HSL van Muller en Huff geen stand houden. Coronel was inmiddels alweer naar de zesde plek teruggevallen. Manhaftig verweerde Nash zich tegen de aanvallen van Alain Menu. In de zesde ronde had de reguliere rangorde zich hersteld met wederom drie Chevrolets aan de leiding. Daarachter volgden Nash, Coronel en Engstler.

Duel BMW-Ford
Achter de Chevrolet’s voelde de Nash de hete adem van een peloton aangevoerd Coronel, D’Aste, Oriola en Engstler in zijn nek. In de 8e ronde slaagden Tom en D’Aste erin om de AON Ford na een fout van James Nash te verschalken. Daarna beleefde de Nederlander nog een kleine schrikseconde toen hij net vóór D’Aste de muur toucheerde en de BMW 320 TC meesterlijk opving.

Voor de tweede maal zegevierde de Chevrolet HSL. Ditmaal pakte Yvan Muller de zege voor Rob Huff en Yvan Muller. Yvan Muller: “Ik kan nauwelijks geloven dat je hier kunt inhalen. In de eerste en tweede bocht was ik snel en dit was dan ook de plek om het doen!”

big2_nash_mar_43
Hangt er dit jaar nog een Ford Focus-zege in de lucht?

Uitslag
1. Yvan Muller Chevrolet Cruze 1.6 T 11 ronden
2. Rob Huff Chevrolet Cruze 1.6 T + 0.381 secs.
3. Alain Menu Chevrolet Cruze 1.6T + 0.970 secs.
4. Tom Coronel BMW 320 TC + 2.153 secs.
5. Stefano D’Aste BMW 320TC + 2.641 secs.
6. James Nash Ford Focus S2000 TC + 5.052 secs.
7. Pepe Oriola Seat Leon WTCC + 5.589 secs.
8. Franz Engstler BMW 320 TC + 5.610 secs.
9. Tiago Monteiro Seat Leon WTCC + 7.334 secs.
10.Darryll O' Young Seat Leon WTCC + 12.861 secs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet