AUTO GP

AUTO GP: Sensationele overwinning Chris van der Drift voor Manor MP Motorsport

vddrift

Was de race van gisteren al een thriller in Marrakech, de tweede wedstrijd bood alle spanning die een autorace met zich mee moet brengen. Na een overtuigende beginfase van de pas 16-jarige Sergey Sirotkin ging Chris van der Drift na de pitstop van zijn collega er eens flink voor zitten om alsmaar snellere ronden te rijden om genoeg voorsprong te nemen voor zijn eigen stop. Pas drie ronden voor het einde van de 19 ronden tellende race ging de Manor MP Motorsport coureur de pits in voor zijn bandenwissel. Zijn team maakte geen fout en vlak voor Sirotkin kwam Van der Drift weer de baan op om in de laatste drie ronden de flink aandringende Rus achter zich te houden. Blijdschap bij het Nederlands team die daarmee hun eerste overwinning behaalde in de AUTO GP.

daniel_de_jong_-_marrakech

De race begon slecht voor Manor MP. Daniel de Jong verknalde zijn start vanaf de eerste rij en viel terug naar de vijfde stek. Chris van der Drift had een bliksem start en maakte al meteen twee plaatsen goed naar plaats drie. Daniel de Jong liet het er niet bij zitten en passeerde allereerst Giacomo Ricci om daarna de strijd aan te gaan met Chris van der Drift. Ook zijn teamgenoot werd het slachtoffer van de dadendrang van De Jong. Iets te overmoedig verremde Daniel de Jong zich in de strijd om de tweede plaats. Met blokkerende wielen ramde de coureur vol op zijn voorganger Antonio Spavone. Beide rijders moesten door de te enthousiaste actie van De Jong de strijd staken. Chris van der Drift profiteerde van het uitvallen van beide rijders en vervolgde zijn weg op een tweede plaats, achter een ontketende Sirotkin die in de twaalfde ronde voor banden de pits bezocht.

Mooie strijd in middenveld
Ook de strijd om de plaatsen vijf tot en met negen was meer dan het aanzien waard. Na hun pitstops streden Ricci, Pal Verhaug, Adrian Quaiffe-Hobbs, Sergio Campana en Giancarlo Serenelli om iedere meter asfalt. Dit mooie racefeestje werd enigszins verstoord door een knoeiende Michele La Rosa. De MLR 71 coureur reed op de derde plaats maar moest nog de pits in voor zijn verplichte stop. Waar iedereen dacht dat de coureur zijn pitstop zou nemen stuurde deze plotseling in waar Campana hem absoluut niet meer verwachtte, met veel schade en een uitvalbeurt tot gevolg.

Snelle rondentijden Chris van der Drift
Een prima strategie van het team van Van der Drift om hem veel langer te laten doorrijden als Sirotkin. De Manor MP coureur reed de één na de andere snelste ronden en door een prima pitstop kwam de rijder net voor Sirotkin in de slotfase de baan op. Drie ronden lang moest Van der Drift, op banden die nog niet echt op temperatuur waren, zijn Russische concurrent achter zich zien te houden, wat tot grote blijdschap van zijn team uiteindelijk prima lukte.
Ook de strijd om de laatste podiumplaats tussen Verhaug, Hobbs en Ricci was spectaculair om te zien. Verhaug verremde zich en miste in de laatste ronde de laatste chicane maar gaf zijn plaats niet terug aan de aandringende Ricci. De Noor werd terug gezet naar een zevende plaats.

sander_dorsman_left__chris_van_der_drift

Uitslag race 2:
1. Chris VAN DER DRIFT Manor MP Motorsport 19 ronden in 29:10.823,avg 177.56 kph
2. Sergey SIROTKIN Euronova Racing +0.651
3. Giacomo RICCI Zele Racing +19.943
4. Adrian QUAIFE-HOBBS Supernova International +20.597
5. Victor GUERIN Supernova International +27.791
6. Yann CUNHA Ombra Racing +39.774
7. Pal VARHAUG Virtuosi UK +44.552
8. Francesco DRACONE Virtuosi UK +59.733
9. Giuseppe CIPRIANI Campos Racing +59.932
10. Facu REGALIA Campos Racing +1:06.262
11. Giancarlo SERENELLI Ombra Racing +1 LAP
12. Michele LA ROSA MLR 71 +9 LAPS
13. Sergio CAMPANA MLR 71 +9 LAPS
NC Antonio SPAVONE Euronova Racing
NC Daniel DE JONG Manor MP Motorsport
NC Max SNEGIREV Campos Racing

Stand:
1. Quaife-Hobbs 105;
2. Sirotkin 76;
3. Varhaug 75;
4. Van der Drift 69;
5. De Jong 43;
6. Campana 39;
7. Regalia 36;
8. Ricci 30;
9. Snegirev 22;
10. Spavone 18;
11. Guerin 16;
12. Cunha 8;
13. Serenelli 5;
14. Fong en Dracone 4;
16. Cipriani 3;
17. Pentus 2.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet