Formule 1

Formule 1: Rosberg verzilvert eerste pole en pakt eerste overwinning


Fantastisch gevecht om p2
Rosberg lijkt nu enigszins veilig, maar het gevecht om p2 is gigantisch. Räikkönen, Vettel, Button, Grosjean, Webber, Senna, Hamilton, Alonso en Maldonado zitten allemaal binnen een seconde van elkaar. Een schitterend gevecht, iedereen hier kan nog op het podium eindigen.

De eerste grote strijd wordt achterin de groep uitgevochten en wordt gewonnen door Grosjean. Hij gaat Maldonado voorbij na bochten lang wiel aan wiel rond te hebben gestuurd. Daarachter gaat Alonso, die iets eerder een plaats verloor na een foutje, Sergio Perez voorbij voor p9. Dit groepje van vier heeft nu wel de aansluiting verloren bij Bruno Senna.

Räikkönen van 2 naar 10 in een ronde
De strijd om de tweede plaats blijft fantastisch: Räkkönen heeft Vettel, Button, Webber en Hamilton op zijn staart. Na een paar ronden loeren gaat Vettel in de aanval en hij gaat buitenom voorbij aan Räikkönen. Die gaat hierdoor wijd waardoor ook Button meteen profiteert. Webber is de volgende die er voorbij wil, maar hij gaat door het gras en verliest een plaats aan Hamilton. Räikkönen lijkt echter de eerste wiens banden het begeven; Hamilton en Webber gaan er gelijk voorbij. De Lotus valt nu zo snel terug dat Senna, Grosjean, Maldonado en Alonso in deze ronde ook langszij komen. In één ronde verliest Räikkönen acht plaatsen.

Button naar p2
Jenson Button zit achter Vettel enkele ronden te jagen. De tijd dringt voor Button, want Hamilton nadert Buttons staart. De nummer drie wacht op zijn kans en als Vettel even niet oplet schiet Button naar de binnenbocht en pakt hij de tweede plaats. Deze plaats had hij al lang eerder willen hebben, nu ligt hij 25 seconden achter Rosberg.

Drie Mercedessen op het podium?
Nu de eerste twee plaatsen vergeven lijken te zijn, gaat het in de laatste vier ronden om de laatste podiumplaats. Hamilton zit op de staart van Vettel en zoekt de mogelijkheid om drie Mercedes-motoren op het podium te krijgen. Vettel heeft veel van zijn banden geëist, maar dat neemt niet weg dat hij zich prima heeft hersteld van zijn slechte kwalificatie en openingsfase. Met een stop minder achter de rug heeft Vettel echter niet meer zo’n goede banden als Hamilton. In de voorlaatste ronde vindt Hamilton een piepklein gaatje en daar duikt hij in. Vettel weert zich kranig, maar Hamilton pakt de derde plaats. Op de vierde plaats moet Vettel nu zijn teamgenoot nog twee rondjes afweren. Die heeft ook iets nieuwere banden en die buit hij in de hairpin van de voorlaatste ronde uit. Webber gaat buitenom en pakt vlak voor het einde de vierde plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet