NASCAR

NASCAR: Wederom succes voor Ricky Stenhouse Jr. in Nationwide Texas

Regerend Nationwide-kampioen Ricky Stenhouse behaalde tijdens de Nationwide-wedstrijd in Texas zijn tweede overwinning dit seizoen met de Jack Roush Ford Mustang. Voor Stenhouse betekende het zijn tweede zege in zes wedstrijden en de vierde in zijn carrière

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

nascar-nationwide-ricky-stenhouse-jr
Ricky Stenhouse met de Roush Ford Mustang op weg naar zijn tweede zege dit seizoen.

Wederom succes voor Ricky Stenhouse Jr. in Nationwide Texas
Het team van Jack Roush Racing vierde tijdens de Nationwide-wedstrijd in Texas haar vierde achtereenvolgende overwinning. Voor Ricky Stenhouse Jr. betekende het zijn tweede zege in zes wedstrijden. Paul Menard eindigde met zijn Chevrolet als tweede gevolgd door Kasey Kahne eveneens met Chevrolet. In de slotfase van de wedstrijd wist Kahne de Toyota van Denny Hamlin nog te verschalken.

Elliott Sadler, die in de puntenstand aan de leiding gaat verloor tijdens de slotsprint nogal wat posities en eindigde teleurstellend als twaalfde. Het verschil met Stenhouse Jr. bedraagt nu slechts vier punten.

nascar-danica-patrick-texas-1-nationwide
Eindelijk weer eens een goed Nationwide-resultaat voor Danica.


Goed resultaat voor Danica Patrick
Sinds Last Vegas 2011 was Danica Patrick in de Nationwide-series niet meer in de Top 10 geëindigd. Toen behaalde zij een vierde plek. Op Texas eindigde Danica als achtste. Tijdens de laatste neutralisatie wist zij voordeel te behalen uit een set nieuwe banden. In de 195e ronde ging zij als dertiende van start en finishte uiteindelijk als achtste. Danica Patrick: “Het is natuurlijk nogal erg chaotisch als iedereen om je heen over dezelfde goede banden beschikt. Je rijdt twee breed en je wilt er gewoon voorbij! Maar het was een goede finish voor het team en iedereen werkt hier erg hard. We hadden een moeilijke seizoensstart maar dit was erg prettig.”

Nadat er 1/3e van de wedstrijd verreden was werd de wedstrijd eigenlijk een weerspiegeling van Fontana drie weken geleden. Ook hier startte Paul Menard als vijfde en greep snel de leiding. In de 143e ronde passeerde Elliott Sadler Ricky Stenhouse voor de derde positie. Menard leek voor een tweede zege te gaan totdat de “stadionverlichting” van de Texas Motor Speedway het begaf.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet