VLN

VLN: Porsche wint op de Nordschleife. Huisman en Kox in de Top 10.


vln2_van_lagen
Jaap van Lagen op weg naar een 24e plek overall.

De andere Nederlanders
Patrick Huisman samen met Klaus Abbelen,Christopher Brück en Sabine Schmitz een uitstekende zesde plek in de Frikadelli Porsche 911 GT3 997. Jaap van Lagen/Wolf Nathan eindigden met een Land Porsche 911 GT3 als vijfde in de Cup 2 klasse. Jaap van Lagen: “Vooral in het begin was het toch wel tricky omdat er de eerste drie ronden de nodige verraderlijke plekken waren. Gelukkig zette de regen niet door!” In de slotfase reed Nathan behoudender dan Jaap. Een 24e plek overall was het resultaat. In de V5 klasse behaalden Erik Weijers/Laurentius Machielse/Dillon Koster met hun Black Falcon BMW Z4 een uitstekende vierde plek.
Erik Weijers: “Ik ben erg tevreden, het ging aanmerkelijk beter dan de eerste maal!” De combinatie Vos/Kolen viel met een GT3 Cup Porsche na ruim 1,5 uur wedstrijd met een technisch defect uit.

vln_kimi_sato
De Japanse Kimi Sato eindigde met de nieuwe Toyota 86 als 8e in de klasse en had tijdens haar stint duidelijk hard gewerkt.

Gazoo Racing
Het Japanse Gazoo Racing kan met Lexus en Toyota niet zonder de Nordschleife. In de SP8 pakte het team met de combinatie Kinoshita/Wakisaka de zege. In het algemeen klassement werd de LFA als 22e geklasseerd. De gloednieuwe Toyota 86’s maakten eveneens hun Nordschleife debuut. In de SP3 klasse werden de nieuwe Gazoo-bolides als 4e, 8e en 10e geklasseerd. De derde Toyota 86 werd ingeschreven door Toyota Suisse en werd o.a. bestuurd door Natacha Gachnang.

vln_phoenix_audi_basseng_bmw_adorf
Prachtige strijd tussen BMW en Audi.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet