VLN

VLN: Porsche wint op de Nordschleife. Huisman en Kox in de Top 10.

Ook de tweede VLN wedstrijd moest voor de tweede maal binnen veertien dagen vanwege de weersomstandigheden voortijdig worden afgebroken. De Manthey Racing Porsche 911 GT3 R van Porsche-fabrieksrijder Marc Lieb en Jochen Krumbach pakte de eerste zege dit seizoen. Voor Lieb was het zijn twaalfde zege op de Nordschleife en voor Krumbach de allereerste. Na twee VLN wedstrijden is de stand tussen BMW en Porsche 1-1.

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat

vln_winnende_porsche
De Manthey Porsche 911 GT3 van Marc Lieb/Jochen Krumbach op weg naar de overwinning in de tweede VLN-wedstrijd.

Manthey-zege op de Nordschleife
Voor 24U Nürburgring worden de messen tussen Audi, BMW, Mercedes en Porsche nu al geslepen. De Vita4One BMW Z4 van de combinatie V.d. Ende/Klingmann/Lauda en Wittmann pakte met een tijd van 8.15.624 de pole. Klingmann greep direct de kop maar de Vita4One BMW Z4 kon vanwege problemen met de elektronica niet in een eindresultaat verzilveren. De beide Schuberth BMW Z4’s van Hürtgen/Schwager/Adorf en Alzen/Bastian streden vrijwel de gehele wedstrijd om de kopposities.

Ook de Falken Porsche 911 GT3 R van Peter Dumbreck/Sebastian Asch mengde zich kortstondig in de strijd maar zou met een kapotte aandrijfas de strijd wederom voortijdig moeten beëindigen. In de 8e ronde greep de Manthey Porsche van Krumbach/Lietz, gevolgd door de merkencollega’s Lietz/Tandy/Kainz en Siedler/Seefried/Busch. Een motorbrandje bij Lietz/Tandy/Kainz betekende eveneens het voortijdige einde.

vln_2_start
Jammer genoeg weer geen resultaat voor de Vita4One BMW Z4 van Ricardo van der Ende. Jens Klingmann zette vooral in het begin de pace.

Een half uur voor het einde van de wedstrijd viel in principe de definitieve beslissing. Een crash tussen de Gamballa McLaren van Sascha Bert/Henrik Vieth en de Manthey Porsche van Weiss/Kainz/Jacobs leek het voortijdige wedstrijdeinde al aan te kondigen. Toen vervolgens het baangedeelte nabij “Hohe Acht” met een hagelbui overspoeld werd, had de wedstrijd geen andere optie dan met Code Rood af te breken. Strategisch gezien had één van de Schuberth Z4’s misschien voor de zege kunnen gaan.

Mooi resultaat voor Peter Kox
De vrije trainingen liepen voor de Dörr Motorsport McLaren MP4 GT3 van de combinatie Klasen/Kox/Posavec onfortuinlijk. Een meegesleepte startaccu zorgde zelfs nog ’s zaterdags bij de kwalificaties voor de nodige troubles doordat de display totaal niet functioneerde. Daardoor moest de Dörr McLaren MP4 GT3 vanuit de pitlane vertrekken maar reed een fantastische wedstrijd. Kox bracht de McLaren als tiende over de streep.
Peter Kox:
“Er moet aan deze auto nog veel gedaan worden. In vergelijking met de testzaterdag enkele weken geleden hebben we zelfs achterstand. Zeker vanwege de turborestricties.

vln_peter_kox
Als laatste gestart en keurig als tiende geëindigd. Peter Kox met de Dörr McLaren MP4 GT3

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet