Diversen

Internationaal: Lammers en Verstappen laten van zich horen na series

De WSK Euroseries zijn dit weekend van start gegaan in het Italiaanse Sarno. Dit kampioenschap is aan zijn eerste wedstrijd van het seizoen 2012 toe en staat hoog aangeschreven. Heel wat Nederlanders en Belgen tekenen dit weekend present. Traditioneel vinden op zaterdag de series plaats waarin Max Verstappen (KF2), Bas Lammers en Rick Dreezen (KZ1) van zich lieten horen.

Tekst: Philippe De Roeck

In de KF3 ging de Spanjaard Alex Palou als snelste doorheen de series. Dalton Sargeant volgde met een tweede stek. Nikiti Sitnikov scoorde 11 punten en behaalde zo de derde plaats. Janneau Esmeijer en Marijn Kremers vielen net buiten de top tien op een respectievelijke 14e en 15e plek. Een beetje verder in de uitslagen vinden we opnieuw een Nederlands duo terug met Stan Pex (P20) en Martijn van Leeuwen (P21).
De Belg Max Defourny werd 38e.

Max Verstappen ruilde de KZ2 van vorig weekend tijdens de BNL weer in voor de niet geschakelde KF2 motor. De aanpassing leek snel gemaakt, getuige de pole position gisteren, voor de series van vandaag. En ook vandaag ging Verstappen weer gewoon verder. Hij won al zijn series en heeft de pole voor de prefinale van morgen in handen. Mateo Vigano werd voor zijn thuispubliek tweede voor Kirill Korloveskiy. Dave Blom werd 22e. Maxi van Meever werd 49e.

Simas Juodvirsis maakte de overstap van de Rotax DD2 naar de handgeschakelde 6 bak van TM in de KZ2. Dit bleek een goede combinatie want Juodvirsis scoorde de minste punten na de series en heeft de beste kansen voor de prefinale van morgen Alexandre Arrue werd tweede voor Martin Doubek. Dylan Davies reed op de PCR tot een dertiende stek. De Belg Charles Kenny, volgde twee plekjes later op een 15e stek. Roy Geerts werd 21e.

Rick Dreezen bewees gisteren wederom zijn regenkunsten door naar pole postion te rijden in de KZ1 en dat voor KZ2 Wereldkampioen Joey Hanssen, die dit jaar een stapje hoger is gaan rijden. Bas Lammers werd achtste maar de race snelheid bleek super te zijn voor de Nederlander want hij deed uitstekende zaken door naar pole te rijden doorheen de series. Joey Hanssen doet nog altijd goed mee met een tweede plaats voor Rick Dreezen. Beitske Visser werd vierde, Jonathan Thonon vijfde.
De eerste finale werd knap gewonnen door Rick Dreezen. Dreezen reed solide naar winst voor zijn teammaat Marco Ardigo. Jonathan Thonon was de tweede belg op het podium en dat met een derde plaats. Joey Hanssen en Beitske Visser werden vierde en vijfde. Bas Lammers kon zijn pole niet verzilveren en werd zevende. Jorrit Pex viel net buiten de top 10. De talentvolle CRG rijder werd elfde. Yannick de Brabander moest genoegen nemen met een 25e plek. Sinan van der Raad werd 27e

Morgen staan de finales op het programma. Kan Verstappen opnieuw naar winst rijden en verdelen de Nederlanders en Belgen de prijzen in de KZ1? Blijf AUTOSPORT.NL in de gaten houden en u komt het allemaal te weten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet