Algemeen

Dragracing: Lex Joon zet alle kaarten op Amerika

joon_usa_01

Lex Joon gaat voor de volle 100% voor een voortzetting van zijn dragrace-carrière in Amerika. “Alleen daar kun je de dragrace-sport professioneel beoefenen. Het is altijd mijn droom geweest om in Amerika te racen en dat op een professionele basis te doen. Als je daar dan voor kiest, moet je er ook volledig voor gaan en bereid zijn alles hier op te geven. Zover is het nu dus”, aldus de meest succesvolle Nederlandse dragracer ooit.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

“Als volgende week de telefoon gaat dat er een deal is, kunnen we binnen een week in Amerika zitten. En dan niet voor even maar voor altijd. De koffers zijn bij wijze van spreken al gepakt en de verhuisdozen genummerd.” Uit deze woorden blijkt hoe definitief de keuze van Lex Joon is.

joon_usa_02

Professioneel dragracer
“Ik wil de dragrace-sport professioneel kunnen beoefenen. Een team runnen als een bedrijf waar je ook je brood mee verdient. In Europa zijn er alleen in Zweden beperkte mogelijkheden om dat te realiseren. Er komt dan een moment waarop je keuzes moet maken. De kogel is nu door de kerk en we gaan volledig voor Amerika. Alleen daar kun je onze sport op een 100% professionele manier bedrijven. Als je dat besluit genomen hebt, ben ik van mening dat je er ook vol voor moet gaan. Alles of niets, wat je vertelt moet je ook uitstralen en actie in die richting ondernemen. De racetrailer en eigenlijk alles staat te koop zodat er geen belemmeringen zijn om direct te kunnen vertrekken. Ik ben ervan overtuigd dat als je ergens 100% voor gaat, je dit ook kunt bereiken. Een beetje de Amerikaanse gedachtegang. Net als het Amerikaanse idee dat je een droom moet nastreven en alles uit het leven gehaald moet hebben. Misschien dat de Amerikaanse levensstijl me daarom ook wel zo aanspreekt.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet