Persberichten

Persbericht: Rob Severs zeer ontstemd ondanks twee zeges

480_severs_paas_p

In het eerste weekend van het Burando Production Open, tijdens de Paasraces op het Circuitpark Zandvoort, heeft Rob Severs twee eerste- en een tweede plaats behaald. Voor bijna 19.000 toeschouwers toonde de Woerdense autodealer op een kletsnat circuit aan dat hij over een bovenmatig goede wagenbeheersing beschikt. Desondanks was Severs zwaar ontstemd omdat hem tweemaal de gang naar de bovenste trede van het erepodium was ontzegd.

Op het circuit van Zandvoort beleefde het Burando Production Open zijn première als opvolger van de Toerwagen Diesel Cup. Het reglement steekt nogal complex in elkaar met drie verschillende categorieën auto’s, ingedeeld naar potentieel haalbare rondentijden. Divisie 1 is voor auto’s die rond 1 minuut 55 kunnen rijden, in Divisie 2 gaat het om tijden van 2 minuten en in Divisie 3 is de normtijd 2 minuut 5; de tijd die ook in de Toerwagen Diesel Cup als norm gold en daardoor dus een redelijk aantal dieselauto’s trok, waaronder de fraai gelijnde BMW 320d Coupé van Rob Severs. In de eerste, op een droge baan gereden, race leverde de Woerdense coureur een fraai duel met zijn teamgenoot Bas Baars (Volvo C30), een strijd die hij afgetekend won, waarna hij als tweede finishte. Maar Severs werd later naar plaats 1 gepromoveerd omdat winnaar Maurits Caransa meerdere malen de referentietijd van 2 minuut 05 had genegeerd en dientengevolge werd bestraft.

480_severs_paas_a

De tweede race werd in de stromende regen gereden en bood een geweldig spektakel. Op de natte baan was Rob Severs geweldig in vorm en wist zich naar de kop van het veld op te werken, ondanks dat hij het moest opnemen tegen een paar potentieel snellere auto’s uit divisie 2. Helaas moest de race onderbroken worden na een heftige crash van Tim Hummel in de Slotemakerbocht, de aanvankelijke koploper die Severs net had gepasseerd. Bij de herstart behield de Woerdenaar de kop maar even later liet hij zich verrassen door Pieter van der Wal en besloot de race als tweede. “Ik liet een klein gaatje vallen maar had echt nooit gedacht dat Pieter daar zou induiken. Hij deed het dus wel en dat was een klasse manoeuvre. Zijn zege is dik verdiend”, vond Severs, die haast op de achterbumper van de BMW van Van der Wal als tweede over de meet kwam.

In de derde race startte Severs daarom als tweede maar rekende al spoedig af met Van der Wal en nam snel afstand. Toch werd hij achterhaald door Gaby Uljee, die hem voorbij kwam alsof hij stil stond. Severs finishte zo als tweede maar omdat Uljee met illegale banden reed werd hij later alsnog tot winnaar uitgeroepen. Maar het kwaad was al geschied en de winnaar was des duivels. “Tweemaal heb ik gewonnen en tweemaal sta ik als tweede op het podium. En gaat alle publiciteit naar winnaars die geen winnaars zijn. Zelfs nu staat het nog verkeerd op sommige websites. We steken als BMW-dealer serieus geld in de racerij en willen dan ook de publiciteit krijgen die we verdienen. Als coureurs in deze toch nieuwe klasse met illegale banden gaan rijden is het eind zoek”, aldus een verbolgen Rob Severs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet