GT

GT: Aston Martin met twee Vantage GTE’s naar Le Mans

Aston Martin zal tijdens de 24 Uur van Le Mans twee Vantage GTE’s inzetten. Eén bolide is ingeschreven in de z.g. GTE Pro-categorie, terwijl de andere van het Aston Martin Young Driver AMR Team in de z.g. GTE Am categorie zal worden ingezet.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Aston Martin Racing

018_amr_wec_sebring_2012

Aston Martin met twee Vantage GTE’s naar Le Mans
Aston Martin zal tijdens de komende 24 Uur van Le Mans haar twee Vantage GTE’s in twee verschillende categorieën inschrijven. De combinatie Darren Turner(GB), Stefan Mücke(D) en Adrian Fenandez(MEX) staat in de GTE Pro categorie ingeschreven. De tweede Aston Martin GTE is wordt door Young Driver AMR ingezet in de z.g. GTE Am klasse. Deze bolide zal bemand worden door de 26-jarige Christopher Nygaard, Kristian Poulsen en Allan Simonsen, die inmiddels vijfmaal op Le Mans uitkwam.

Teambaas John Gaw van Aston Martin Racing verklaarde: “Toen wij voor het laatst in de GT-categorie inschreven domineerden wij in twee achtereenvolgende jaren(2007 en 2008). Aston Martin is natuurlijk altijd een sterk merk geweest waarmee rekening gehouden dient te worden. Voor Le Mans hebben wij dit jaar bijzonder hoge targets gesteld. Wij zijn ervan overtuigd dat ons GTE Pro Team naar aanleiding van het sterke resultaat in Sebring kan scoren en wij verwachten minstens dat Nygaard, Poulsen en Simonsen in Le Mans op het GTE Am podium zullen staan.

Ik ben erg enthousiast over het Deense trio binnen ons team. Elk jaar meer dan 50.000 Denen maken hun jaarlijkse pelgrimstocht naar Le Mans en ik hoop dat zij ons gedurende de 24U zullen aanmoedigen. De GTE Am-categorie is voor Aston Martin erg belangrijk omdat wij willen laten zien wat onze partnerteams vanaf 2013 op Le Mans kunnen bereiken. De auto is veelbelovend en wij zullen hem gedurende onze volgende ALMS en WEC-wedstrijden constant verbeteren.”

067_amr_wec_sebring_2012-2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet