Formule 2

Formule 2: Iraniër eerste F2 coureur

De Iraniër Kourosh Kani zal dit weekend zijn debuut maken in het FIA F2 kampioenschap. Voorlopig is Kani de eerste coureur uit Iran die aan een FIA kampioenschap in Europa deelneemt.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s F2

2._iranian_driver_kourosh_khani
De Iraniër Kourosh Kani komt a.s.weekend op Silverstone in het FIA F2 kampioenschap
uit.

Iraniër eerste F2 coureur
Afgelopen seizoen nam Kourosh Kani aan het BARC Formule Renault kampioenschap deel. Daarin behaalde hij één overwinning en drie podiumplaatsen. In het kampioenschap eindigde hij als derde.

Vorige maand maakte hij voor het eerst kennis met de 500pk sterke Williams F2 bolide. Tijdens de voortest op Silverstone liet hij de zevende snelste tijd noteren. Kani is ervan overtuigd dat hij deze vorm kan handhaven. Kani: “Ik ben erg verheugd dat ik aan het F2 kampioenschap kan deelnemen en op deze kans heb ik lang gewacht. Na mijn sterke optreden tijdens de test ben ik erg blij dat ik dit weekend kan racen. Silverstone was de eerste baan waarop ik in Engeland racete. Het is een snelle en vloeiend circuit en het is natuurlijk briljant dat ik tijdens de volgende stap in mijn carrière hier mag racen. Ik ben blij dat ik erbij ben en ik wil zoveel mogelijk over de auto leren.”

Jonathan Palmer: “Ik ben erg verheugd dat Kourosh in de F2 van de partij is. Ik heb hem tijdens onze test op Silverstone nauw gevolgd en was erg onder de indruk van het feit dat iemand uit de BARC Renault klasse er zo snel bij zat. Ik heb altijd het gevoel gehad dat sommige rijders sneller progressie maken dan hun CV doet vermoeden. Ik ben ervan overtuigd dat Kouroh het bewijs zal leveren dat de stap van BARC Formule Renault logisch, efficiënt en economisch is.”

Ook Dino Zamparelli die eveneens uit de BARC Formule Renault kringen afkomstig is en in 2011 één van de Autosport Awards genomineerden was, zal a.s. weekend in het FIA F2 kampioenschap uitkomen.


1._kourosh_khani_steps_up_to_f2
Kourosh Kani uit Iran. Gaat hij dit land op de autosportlandkaart zetten?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet