V8 Supercars

V8 Supercars: Peter Kox naar Surfer’s Paradise!

DJR Racing maakte vandaag haar line-up voor de Gold Coast 600 later dit jaar bekend. Tijdens de Gold Coast 600 zal Peter Kox voor het team van de legendarische Dick Johnson uitkomen(DJR). Hij vormt er een combinatie met de James Moffat.

Tekst Willem J. Staat
Foto DJR Racing

2012_kox_norton
Peter Kox gaat met de DJR Ford Falcon FG tijdens de Gold Coast 600 uitkomen!

Peter Kox naar Surfer’s Paradise
Tijdens de Gold Coast 600 zal Peter Kox voor het team van de legendarische Dick Johnson met een Ford Falcon FG uitkomen. Kox vormt samen met James Moffatt(zoon van V8 Supercarlegende Allan Moffatt) een combinatie op Surfer’s Paradise. Op Bathurst vormt Moffatt samen met Alex Davison een combinatie.

Ook maakte DJR de andere combinaties bekend. Steven Johnson zal tijdens de Gold Coast 600 samen met allrounder Max Papis een combinatie vormen. Voor de Supercheap Auto Bathurst 1000 rijdt Johnson samen met de Deen Allan Simonsen. Simonsen kwam inmiddels al zevenmaal op Bathurst uit en stond vorig jaar voor de eerste maal op het podium.

Op Bathurst zal de Jim Beam Falcon FG door Dean Fiore en oud A1 GP rijder Matt Halliday bestuurd worden. Op Surfer’s Paradise neemt Gianni Morbidelli het zitje van Halliday over.

De vierde DJR Ford Falcon FG van Steve Owen wordt op Bathurst gedeeld met de ervaren Paul Morris. Op Surfer’s Paradise zal de Amerikaan Porie Said naast Owen de Falcon bemannen.

Teameigenaar Dick Johnson: “ Voor dit jaar hadden wij acht co-rijders naast onze vaste rijders nodig. Wij zijn erg blij dat vele hoogstaande internationale toprijders besloten hebben om terug te komen om voor ons team te racen. Met een team van ons formaat was het belangrijk rijders te vinden die over een uitzonderlijk hoge standaard beschikken maar ook bij onze teamdynamiek passen.Wij zijn ervan overtuigd dat wij met de groep die wij gevonden hebben uitstekend bij onze teamdynamiek past!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet