Sportscars

Sportscars: Toyota zegt af voor 6 Uren van Spa na crash

toyota_test_httt

Toyota Racing heeft zich teruggetrokken voor de 6 Uren van Spa-Francorchamps, de tweede ronde van het FIA World Endurance Championship (WEC). Vorige week woensdag crashte de Fransman Nicolas Lapierre tijdens een test op Paul Ricard. De Toyota TS030 HYBRID liep bij die crash aanzienlijke schade op.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: Toyota

Na het ongeluk werd de test in Zuid-Frankrijk direct afgebroken en werd het chassis teruggestuurd naar de fabriek. Nader onderzoek wees daar uit dat het chassis te beschadigd is om gerepareerd te worden en Toyota een nieuwe monocoque moet bouwen. Helaas is er niet voldoende tijd om een nieuwe auto op te bouwen en te testen voor de 6 Uren van Spa-Francorchamps (op 5 mei aanstaande) en Toyota heeft daarom besloten het debuut in het WK uit te stellen tot op Le Mans.

Toyota Racing teambaas Yoshiaki Kinoshita bevestigde het slechte nieuws vanochtend. "We zijn diep bedroefd om deze beslissing aan te kondigen en voelen mee met de coureurs, teamleden en fans die zo uitkeken naar de race op Spa. Sinds het ongeluk hebben we alle opties onderzocht, maar helaas is er geen alternatief voor ons te vinden."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet