Persberichten

Persbericht: Racing Team Welzorg rijdt zich tijdens Paasraces in de kijker

480_rtw_paasraces

Het autosportdebuut van Gerard de Nooij is in alle opzichten een doorslaand succes geworden. Onder natte en daarmee extreem moeilijke omstandigheden wist de coureur van Racing Team Welzorg voor het oog van bijna 19.000 toeschouwers tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort tot twee keer toe een vijfde plaats in de wacht te slepen. Vooral de manier waarop de Eindhovenaar zich volop in de strijd mengde en fraaie staaltjes wagenbeheersing toonde maakte indruk. “We zijn supertrots op Gerard en het team dat ervoor gezorgd heeft dat zijn aangepaste auto zo goed functioneerde”, kon programmamanager Monique Kalkman dan ook tevreden vaststellen.

Na het lange voortraject was het moment voor Gerard de Nooij, rijder van de Racing Team Welzorg Suzuki Swift Sport, tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces dan eindelijk aangebroken. De voorverkiezing was leuk, het behalen van de race-licentie spannend en leerzaam en de eerste ronden in de nieuwe en door Welzorg Auto op Maat aangepaste Swift Sport enerverend. De door AM Products gemaakte Easy Drive, de handmatige koppeling en handgas/handrem ringcombinatie, werkte prima. Maar in het paasweekend stond de eerste echte race op het programma. En hoe je het ook wendt of keert, wedstrijdspanning is toch net even iets anders en brengt vaak het beste in mensen naar boven.

Meteen scoren
Bij Gerard de Nooij was dat duidelijk het geval. Op paasmaandag regende het en onder deze gladde en daarmee extreem moeilijke omstandigheden leverde de coureur van Racing Team Welzorg een prachtige prestatie door bij zijn autosportdebuut in de felbevochten Formido Swift Cup tot twee keer toe de vijfde plaats in de wacht te slepen. “Bij de eerste race werd de baan steeds iets droger en dat was eigenlijk wel lekker omdat je daardoor meer grip kreeg. Het gevoel was meteen goed en ik ben er dan ook vol voor gegaan. In de eerste ronde kwam ik nog even in het gedrang, maar daarna heb ik een aantal geslaagde inhaalacties geplaatst, waardoor ik vanaf de negende startplaats toch als vijfde geklasseerd werd”, aldus een tevreden De Nooij.

Glijden en sturen
De prestaties van de Welzorg-coureur in race twee spraken nog meer tot de verbeelding. “Het ging steeds harder regenen. Het was een gevecht met mezelf, de baan en mijn tegenstanders. Ik passeerde een paar rijders, maar ging vervolgens zelf in de rondte om ze daarna opnieuw in te halen. Drie keer ging ik helemaal dwars, waaronder één keer in het Scheivlak, één van de snelste bochten van het circuit, maar ik kon de auto toch onder controle houden”, vertelde een opgetogen De Nooij. Ondanks dat het zicht soms bijna nul was, wist de coureur van Racing Team Welzorg zijn positie te behouden en werd hij opnieuw als vijfde geklasseerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet