Persberichten

Persbericht: Uitstekende seizoensstart voor Sebastiaan Bleekemolen tijdens Paasraces op Zandvoort

480_s_bleekemolen_paas

Sebastiaan Bleekemolen is het nationale autosportseizoen als regerend kampioen in de Dutch Renault Clio Cup uitstekend begonnen. Tijdens de met bijna 19.000 toeschouwers weer drukbezochte Paasraces eindigde de rijder van Team Bleekemolen meteen twee keer als tweede en mocht daarmee twee keer op het podium plaatsnemen. “Dit is een mooie start van het seizoen. Met deze punten ben ik diktevreden. Uiteraard wil ik een trede hoger staan, maar dat is dan voor de volgende keer”, blikte Sebastiaan Bleekemolen terug op een geslaagd raceweekend.

De Dutch Renault Clio Cup geldt met 26 deelnemers ook in het nieuwe autosportseizoen 2012 weer als de meest competitieve merkencup van Nederland. Team Bleekemolen is met vijf auto’s in deze klasse actief en heeft met Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) de regerend kampioen binnen de gelederen. Andere rijders die dit jaar voor Team Bleekemolen in actie komen zijn racelegende en vader van Sebastiaan, Michael Bleekemolen (Aerdenhout), Melvin de Groot (Amsterdam), Martin de Kleijn (Bosch en Duin) en Dennis de Borst (Oostknollendam). De laatste twee rijders komen uit in de Olympia Cup voor minder ervaren rijders.

In de kwalificatie maakte Sebastiaan Bleekemolen zijn bedoelingen meteen duidelijk door onder droge omstandigheden voor beide wedstrijden de tweede tijd op de klokken te zetten. Op paasmaandag regende het echter, maar ook onder deze lastige omstandigheden toonde de regerend kampioen zijn klasse. Bij de start viel Sebastiaan Bleekemolen weliswaar terug van plaats twee naar vijf maar rukte vervolgens op naar plaats drie, om in een weergaloze inhaalactie in de laatste ronde de tweede plaats voor zich op te eisen. “Ik had bij de start wielspin en toen de banden alsnog plotseling grip kregen viel de auto bijna stil. Het duurde even voordat ik Paul Harkema voorbij was waardoor er een gaatje naar de op een tweede plaats rijdende Rene Steenmetz was ontstaan. De onderlinge verschillen zijn zo klein dat het even duurde voordat ik bij hem was. Eerst probeerde ik het in de Tarzanbocht maar dat lukte nog net niet. Ik wist dat ik hem in één van de laatste bochten kon hebben. Eigenlijk remde ik iets te laat, maar ik zat aan de binnenkant en met twee wielen door het gras lukte het toch”, aldus een tevreden nummer twee.

De tweede race werd onder nog nattere omstandigheden verreden. Dit keer wist Sebastiaan Bleekemolen zijn tweede startpositie wel te behouden en reed vervolgens onbedreigd voor de tweede keer naar een tweede plaats. “Ik had gewoon geen grip op de gladde baan. Niels Langeveld was te snel en achter me viel een groot gat. Eigenlijk was het een beetje saaie race. Met de punten voor de tweede plaats ben ik echter tevreden. Een mooie start van het seizoen.”

480_m_bleekemolen_paas

Michael Bleekemolen werd tijdens de Paasraces in het zonnetje gezet met de presentatie van het boek ‘Michael Bleekemolen: Een leven in de autosport. En daarbuiten’. In dit door Rick Winkelman en Coo Dijkman geschreven boek wordt een beeld geschetst van de coureur, ondernemer, familiemens en levensgenieter Michael Bleekemolen. Minder tevreden was de routinier over zijn twee races die hij als zestiende en twaalfde afsloot. “Het ging gewoon niet lekker. Als je niet vooraan begint, kom je in een groep terecht die strijdt om de plaatsen zes tot en met twintig. De verschillen zijn zo klein dat inhalen heel lastig is. Doe je een poging dan verlies je vaak weer plekken of loop je schade op.”

Melvin de Groot moest na een matige kwalificatie beide races vanaf een veertiende plaats aanvangen. Na enkele geslaagde inhaalacties legde de Team Bleekemolen-rijder in race één beslag op plaats twaalf en in race twee op plaats elf. In de Olympia Cup eindigde Dennis de Borst op een zesde respectievelijk vijfde plaats en pakte daarmee veel punten in deze klasse voor minder ervaren rijders. Martin de Kleijn werd in eerste race vijfde en zag in race twee na een aanrijding de finishvlag niet.

Team Bleekemolen is dit jaar ook actief in de Formido Swift Cup. Daarin runt het team de auto van Racing Team Welzorg met aan het stuur Gerard de Nooij. Deze coureur met een fysieke beperking debuteerde uitstekend door twee keer naar de vijfde plaats te rijden. Nog beter verging het Allard Kalff. De routinier die uitkomt voor Team Bleekemolen reed weliswaar buiten mededinging mee, maar stond met twee overwinningen beide races op de hoogste trede van het podium.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet