Persberichten

Persbericht: Marcel Nooren viert debuut in Dutch GT met podiumplaats

480_nooren_paas

Tijdens de Kruitvat Gillette Paasraces heeft Marcel Nooren met zijn BMW M3 een overtuigend debuut gemaakt in het HDI-Gerling Dutch GT Championship. Onder sterk wisselende omstandigheden sleepte de coureur uit Stadskanaal er een fraaie derde plaats uit.

Voor het Stopaq Racing team van Marcel Nooren was het debuut in de Koningsklasse van de Nederlandse autosport een enerverende ervaring. In de aanloop naar de Paasraces had het team een paar keer kunnen testen,waarbij bleek dat het onder de knie krijgen van de technisch hoogstaande BMW M3 GT4 geen sinecure is. Toch slaagde het team erin grote stappen te maken en al in de eerste race bleek Marcel Nooren het meer ervaren gedeelte van het GT4-veld al aardig bij te kunnen houden.

“We moeten echt eerst alles uitzoeken maar we hebben nu al een wagenafstelling gevonden waarmee we uit de voeten kunnen. Vanaf nu wordt het zaak de boel verder aan te scherpen. Daarbij worden we een heel eind op weg geholpen door de Engelsman Dick Stockton, die ook met zo’n BMW rijdt. Hij heeft er al jaren ervaring mee en dat wil hij graag met ons delen. Heel collegiaal”, beklemtoont Nooren, die in de eerste race als achtste algemeen finishte en derde werd in het Gentlemens klassement. Waarmee de eerste beker van het seizoen binnen was.

De 50 minuten durende hoofdrace, waarin Marcel Nooren de auto deelde met Maik Barten, werd onder barre omstandigheden gereden. Het goot van de regen toen Nooren de start voor zijn rekening nam. Daarbij maakte hij een paar plaatsen goed en kwam als zesde de pits in om de BMW aan Maik Barten over te geven. Maar het banden wisselen leverde een probleem op waardoor er anderhalve minuut verloren ging. “Dan is het klassement natuurlijk wel naar de knoppen maar ik kan er nu niet mee zitten. Ook in deze regenrace hebben we heel erg veel over de auto geleerd en dat nemen we toch maar mooi mee. Plus de wetenschap dat we vrijdag een rondetijd hebben gereden die gelijk is aan de allersnelste van de BMW-rijders. Kortom, we zitten er al bij en het kan er alleen nog maar beter op worden. Laat de Pinksterraces maar komen!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet