GT

GT: Heico Gravity-Charouz Team wint tweede FIA GT3 race op Nogaro

Heico Gravity-Charouz Team heeft op een mistig Nogaro de tweede race van het Europese FIA GT3 Kampioenschap gewonnen. De Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van Maximilian Buhk en Dominik Baumann pakte tijdens de verplichte pitstops de leiding en stond deze in het resterende deel van de race niet meer af. De AF Corse coureurs completeerden het podium.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: SRO


2012_nogaro_heico1_sro
Buhk en Baumann bezorgden Heico Gravity-Charouz de eerste EK-zege in 2012

Bij de start ging Dino Lunardi zijn teamgenoot Gregory Guilvert voorbij, maar al snel wisselden de Sainteloc Racing Audi’s weer van positie. Baumann sloot achter Lunardi aan en een ronde later wist de Mercedes-coureur de Audi op exact dezelfde plaats te passeren. Lunardi verloor vervolgens in de zevende ronde ook nog een plek aan de AF Corse Ferrari 458 Italia van Giuseppe Ciro, maar de Fransman wist deze positie kort voor de pitstops nog te heroveren.

Tijdens de verplichte pitstops werden de posities weer door elkaar geschud en kwam Maximilian Buhk als eerste weer de baan op. Jerome Demay wist voor teamgenoot Marc Sourd terug te keren, maar de ervaren Fransman zette zijn veel jongere landgenoot direct onder druk. Die druk viel weg toen Demay een drive-through straf kreeg voor het overschrijden van de witte streep bij het inkomen van de pitlane. Ook de AF Corse Ferrari van Michael Lyons en Stefano Gai kreeg een straf voor hetzelfde vergrijp.

Met nog een kwartier te gaan lag Buhk zestien seconden voor op de rest van het veld. Achter hem was de strijd om de overige ereplaatsen echter nog lang niet gestreden. Gaetano Ardagna Perez wist eerst de tweede Heico Mercedes van Max Nilsson voorbij te gaan en opende vervolgens de aanval op de Audi R8 LMS van Marc Sourd. Enkele minuten later zette de Ferrari coureur zijn auto naast die van Sourd, maar de Fransman wist de aanval te pareren. Een volgende aanval was echter wel voldoende voor Ardagna Perez om de tweede plaats over te nemen.

Ondanks de drive-through lag zijn teamgenoot Lyons nog steeds op plek vijf, maar ook de jonge Brit bleef er vol voor gaan en nadat eerst Nilsson een fout maakte pakte Lyons vervolgens ook nog Sourd in de voorlaatste ronde. Helaas voor Lyons was er niet meer voldoende tijd om ook zijn teamgenoot te passeren. Na 40 ronden werd Buhk als winnaar afgevlagd, op ruim een halve minuut gevolgd door Ardagna Perez en Lyons. Het verschil tussen de beide Ferrari teamgenoten was op de streep slechts twee tienden van een seconde.

De volgende ronde van het kampioenschap zal over twee weken op het Belgische circuit van Zolder plaatsvinden. SRO verwacht voor de tweede ronde een flinke toename van het aantal deelnemers.

Uitslag Race 2 FIA GT3 European Championship
1. Baumann/Buhk (Heico) Mercedes-Benz, 40 ronden
2. Ardagna Perez/Ciro (AF Corse) Ferrari 458 Italia, + 34.172
3. Gai/Lyons (AF Corse) Ferrari 458 Italia, + 34.385
4. Guilvert/Sourd (Sainteloc) Audi R8 LMS, + 38.474
5. Vähämäki/Nilsson (Heico) Mercedes-Benz, + 39.517
6. Lunardi/Demay (Sainteloc) Audi R8 LMS, + 1m02.551
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet