Formido Swift Cup

Swift Cup: Kalff wint opnieuw, Rademaker pakt de punten

480_publiek_9apr121728

Allard Kalff heeft ook de tweede Formido Swift Cup wedstrijd van paasmaandag op zijn naam geschreven. Jeffrey Rademaker legde opnieuw beslag op plaats twee terwijl Kim van den Berg net als vanmorgen het podium compleet maakte. Omdat Kalff buiten mededinging meedeed, pakte Rademaker de volle punten voor de titelstrijd en mocht de als vierde afgevlagde Tommy van Erp ook op het podium plaatsnemen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Justin van Densen, Klaas Norg, Co van der Gragt en Bart Buijs

480_start_3_2292

De startopstelling voor de tweede race is precies gelijk aan die van race één zodat Jeffrey Rademaker weer van pole position mag vertrekken, voor Kim van den Berg, Allard Kalff, Stefan Beelen, Tommy van Erp, Jos Veldboer, Jörg Obluda, Gerard de Nooij en Liesette Braams terwijl Alain Mossinkoff ondanks zijn derde kwalificatietijd opnieuw als laatste op de startopstelling moet aansluiten.

480_rademaker_T8Q1143

Rademaker op kop
Op een natte baan is de beste start voor Rademaker terwijl Kalff opnieuw meteen doorschuift naar plaats twee, gevolgd door Van Erp en dan pas de vanaf de tweede plaats vertrokken Van den Berg. Kalff zoekt direct de achterbumper van Rademaker op terwijl Van Erp een paar meter voorsprong pakt op Van den Berg. Daarachter volgen op enige afstand Beelen, Veldboer, De Nooij, Obluda, Braams en Mossinkoff.

480_de_nooij_crash_1453
Klein foutje van Gerard de Nooij

Bijna eraf
Kalff volgt Rademaker als een schaduw en grijpt zijn kans als de leider in het Scheivlak helemaal dwars gaat. Rademaker vangt zijn Swift keurig op maar kan niet voorkomen dat Kalff de leiding overneemt. Van Erp is op plaats drie gepasseerd door Van den Berg die daarmee weer op podiumkoers ligt. Op vijf Beelen terwijl De Nooij in de vierde ronde Obluda van de zesde plaats verdringt, die vervolgens Veldboer en Mossinkoff op zijn bumper krijgt.

480_publiek_4576

Kalff leidt
De rollen zijn nu omgedraaid waarbij Rademaker in het spoor van de leidende Kalff blijft. Op drie rijdt Van den Berg steeds verder weg bij Van Erp.

480_beelen_1484

Beelen zit op vijf in een niemandsland en wordt op ruime afstand gevolgd door Obluda. Omdat Veldboer op de gladde baan spint neemt de eerder iets teruggevallen De Nooij weer de zevende plaats over terwijl ook Mossinkoff ‘de spinner’ voorbij is gestoken. Op tien sluit Braams de rij. Kalff weet langzaam een gaatje te slaan naar Rademaker die op zijn beurt niets te duchten heeft van Van den Berg.

480_start_kim_groep_9apr121737

De snelle dame moet echter gaan oppassen aangezien Van Erp ineens vele seconden heeft goedgemaakt. Achteraf blijkt Van den Berg echter een keer gespind te zijn. Verder naar achteren heeft Obluda het moeilijk want de Duitser zakt langzaam verder terug en ziet Mossinkoff aan zich voorbij gaan.

480_coronel_rademaker_blij_2350

Foutloos
De geroutineerde Kalff maakt op de natte baan geen fouten en rijdt, voor Rademaker naar zijn tweede overwinning van de dag. Van de Berg pakt opnieuw de laatste podiumpositie, voor Van Erp. Omdat Kalff buiten mededing meerijdt, gaan de meeste punten naar Rademaker, voor Van den Berg en Van Erp. Net als in race één steekt Kalff zijn bewondering voor Rademaker niet onder stoelen of banken. “Hij heeft echt uitstekend gereden. Ik liep eigenlijk alleen van hem weg als hij een foutje maakte en dat waren er niet veel”, aldus de routinier.

480_filmzon_1536

Veel punten
Rademaker was tevreden over zijn race. “Het was ontzettend zwaar en heel nat. In het Scheivlak was ik de auto bijna kwijt maar bleef gelukkig op de baan. Daarna heb ik achter Allard weer heel veel geleerd.” Kim van den Berg was niet te spreken over haar start maar was blij met de derde plaats en de punten voor plek twee. Van Erp behaalde met de punten voor plaats drie meer dan waarop hij had durven hopen. “Dit had ik niet verwacht. Ik was goed weg maar moest in de Tarzanbocht Kim laten gaan toen de auto even haperde. Verder had ik een goed tempo. Ik ben hier super tevreden mee.” Met deze resultaten op zak heeft de jonge Van Erp potentiële sponsors die een vervolg van zijn seizoen mogelijk moeten gaan maken, zeker wat te bieden.

480_podium_2_1576

Uitslag race 2 Formido Swift Cup
Kruidvat Gillette Paasraces, Circuit Park Zandvoort, maandag 9 april 2012
1. Allard Kalff (Race Planet Team Bleekemolen) 12 ronden
2. Jeffrey Rademaker (Coronel Racing) + 1.093
3. Kim van den Berg (Harders Plaza Racing) + 46.321
4. Tommy van Erp (Coronel Racing) + 52.671
5. Stefan Beelen (Coronel Racing) + 1.07.354
6. Gerard de Nooij (Team Bleekemolen / Racing Team Welzorg) + 1.29.973
7. Alain Mossinkoff (Coronel Racing) + 1.32.599
8. Jörg Obluda (Adriano sports) + 1.33.510
9. Jos Veldboer (Dekker Autosport) + 1.38.947
10. Liesette Braams (Las Moras Racing Team) + 1.59.368

Snelste ronde: Jeffrey Rademaker in 2.17.613

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet