Formula Ford

Formule Ford: Heemskerk weerstaat aanval Kiekens en pakt de winst480_achter_9apr121159

Heemskerk zet de lijnen uit
Melroy Heemskerk is aan kop degene die de snelheid bepaalt. Al vanaf de derde ronde begint hij met het koelen van zijn banden op de rechte stukken. Op een ruime seconde achterstand van de leider zien we waarom de Formule Ford bekend staat om spannende slipstream gevechten. Schouten, Van Os, Kiekens en Florie schuwen in hun achtervolging op Heemskerk de onderlinge strijd niet. Sven Snoeks volgt binnen een seconde op plaats zes en is na vier ronden de snelste man op de baan in rondetijden.

Fraai wagenbeheersing
De natte piste biedt gelegenheid voor de jonge rijders om fraaie staaltjes wagenbeheersing tentoon te spreiden. Kiekens laat zien het late remmen aan te durven onder de verraderlijke omstandigheden, terwijl Schouten meer dan eens driftend uitaccelereert.

480_kiekens_1066

Top zes weer als aan een touwtje
Met nog acht minuten te gaan komt Kiekens echt op stoom en begint aan te dringen bij leider Heemskerk. Met de top zes binnen drie seconden is het in ieder geval volop spannend. De heren coureurs wisselen ook continu de snelste sectortijden met elkaar af en blijven zodoende als aan een touwtje bij elkaar. Toch zijn het Kiekens en Heemskerk die zich eventjes iets los weten te maken van hun achtervolgers. Vanaf positie vier laat Van Os zien over veel lef te beschikken wanneer hij op weg naar de Tarzanbocht zijn Mygale positioneert tussen de pitmuur en concurrent Schouten. Het levert hem naast een verhoogde hartslag ook de derde positie op.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet