Dutch GT4

Dutch GT: Bastiaans wint nipt

480_phil_0894

Phil Bastiaans redde het net tot de finish. De Porsche-coureur reed vanaf pole direct weg van de rest van het veld maar nadat Ferdinand Kool zich eenmaal had vrij gereden verkleinde hij zienderogen zijn achterstand, wat in de laatste fase uitmondde in een fraai gevecht dat door de ervaren Bastiaans werd gewonnen. Maar duidelijk was dat de achterbanden van de Porsche niet veel meer over hadden.

Tekst: Matthé IJzerman
Foto: Chris Schotanus, Co van der Gragt, Klaas Norg en Bart Buijs


“Die auto ging steeds meer glijden. Alleen op het rechte eind loopt hij ontaard hard. Zo hard dat ik hem niet eens kon bijhouden. Dus moest ik het van de bochtige secties hebben maar daarvoor is Phil nu eenmaal te slim”, bekende Kool. Overigens was de stemming bij Dav Y Tec beneden pijl, sinds de afkeuring van Henry Zumbrink van afgelopen zaterdag.

480_kool_0810

Naar verluidt zouden de waarden van de computer van de Corvette teveel afwijken in vergelijk met de BOP-test. Om te voorkomen dat de Corvettes niet meer zouden (kunnen) rijden – zo’n computerprogramma verander je nu eenmaal niet even in een dagje – kreeg de auto er tussentijds 30 kilo bij.

480_spin_prins_4416

480_spin_prins_4422

Moeizaam bij BMW
Nicky Catsburg leek lekker op weg met de oranje Racing Team Holland by Ekris BMW M3 maar ging er in het Scheivlak plotseling af. “Ik schakelde per ongeluk van vijf naar zes in plaats van vier. Toen ik dat corrigeerde blokkeerde de achteras lichtjes en miste ik de bocht. Ik heb de laatste jaren alleen maar met sequentiële bakken gereden en ik moet dus wel even wennen aan zo’n gewone H-bak”. Of Catsburg aan het eind indruk had kunnen maken bleef de vraag omdat hij rustig de race uitreed. “Banden sparen voor vanmiddag. Ik begon ook al op gebruikte banden van Ricardo (van der Ende)”.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet