Formido Swift Cup

Swift Cup: Allard Kalff troeft Jeffrey Rademaker af

480_kalff_podium_4086

Allard Kalff maakte optimaal gebruik van zijn ruime ervaring door op een natte baan de eerste Formido Swift Cup wedstrijd van de Kruidvat Gillette Paasraces op zijn naam te schrijven. De van pole position vertrokken Jeffrey Rademaker reed een fraaie race en legde in de slipstream van de routinier beslag op plaats twee, terwijl Kim van den Berg een foutloze race met een derde podiumplaats beloond zag. Omdat Kalff als gastrijder eenmalig meedeed, mocht Rademaker naast de winnaar op de hoogste trede van het podium plaatsnemen en werd daarbij geflankeerd door Van den Berg en Tommy van Erp.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Co van der Gragt, Klaas Norg en Bart Buijs

480_rademaker_4139

De Formido Swift Cup mag op paasmaandag om 9.00 uur het spits afbijten van de Kruidvat Gillette Paasraces 2012. Deze eerste race van de dag is tevens het debuut van de nieuwe Suzuki Swift Sport in de Cup. Met Jeffrey Rademaker en Kim van den Berg twee wat meer ervaren Swift-piloten op de eerste rij. Alain Mossinkoff, die in de kwalificatie een keurige derde tijd op de klokken zette, moet achteraan starten.

480_wrak_7apr12jd-194

Na zijn koprol op zaterdag rijdt de debutant vandaag in de reserveauto van Harders Plaza, de auto die het Harderwijkse team al had staan voor het debuut van Benjamin van den Berg tijdens de Pinksterraces. Naast de lege derde startpositie op plaats vier gastrijder Allard Kalff, gevolgd door de debutanten Stefan Beelen en Tommy van Erp. Daarachter Jos Veldboer, Jörg Obluda, de debuterende Welzorg-piloot Gerard de Nooij terwijl Liesette Braams de toptien volmaakt.

480_rademaker_kalff_4119

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet