Formula Ford

Formule Ford: Melroy Heemskerk revancheert zich met zwaarbevochten zege


480_florie_snoeks_1332

In de tweede ronde verremt Florie zich, gaat wijd en moet Van Os, Heemskerk, Schouten en Snoeks laten passeren om vlak voor Kiekens weer aan te sluiten. Met een topvijf binnen 1,7 seconden is het ondanks het beperkte aantal deelnemers een uiterst spannende race.

480_bart_van_os_0072

Verdedigen
Met Heemskerk op twee wordt zijn rol meteen duidelijk want de GEVA-rijder laat Van Os weglopen en verdedigt zijn positie tegen een aandringend clubje bestaande uit Schouten, Snoeks, Florie en Kiekens. Met nog een kleine vijf minuten te rijden, heeft Van Os een gaatje naar Heemskerk die echter gepasseerd wordt door Schouten. Florie, Snoeks en Kiekens maken er om plaats vier een fraai gevecht van terwijl Van Dongen op geringe afstand volgt.

480_van_os_podium_0161

Pijn
Van Os krijgt, naar hij later zal verklaren, last van zijn geblesseerde hand en ziet Schouten snel naderen. “Het gebroken middenhandsbeentje begon echt zeer te doen. Je verliest dan je concentratie en gaat foutjes maken.” Zij aan zij komen Van Os en Schouten het recht eind af maar nog beter doet Heemskerk het door buitenom in de Tarzanbocht in één keer dit tweetal te passeren en van drie naar één te springen.

480_melroy_schouten_1337

In de laatste ronde gaat de strijd om de winst tussen Heemskerk en Schouten terwijl Van Os zijn derde plaats moet verdedigen tegen Florie, Kiekens en Snoeks.

Revanche
Heemskerk komt voor Schouten het rechte stuk op, houdt zijn lijn en pakt de winst. Ondanks de pijn aan zijn hand weet Van Os zijn derde plaats te behouden waardoor Florie genoegen moet nemen met plaats vier, voor Kiekens en Snoeks terwijl Van Dongen als zevende de finishvlag passeert. Schouten is ondanks zijn tweede plaats dik tevreden.

480_vingertje_0115

“Wat een vette race. Het was zo close. Jammer dat Melroy niet het hele seizoen meedoet want dit is zo gaaf.” De winnaar zelf had ook genoten. “Echt super. Ik had een slechte start maar kon toch weer snel aanhaken. Daarna wilde ik de positie van Bart verdedigen maar toen Bas voorbij kwam moest ik ook weer aanvallen. Helemaal goed zo’n race.” Van Os was niet alleen blij dat hij ondanks zijn blessure in de kopgroep kon meestrijden maar ook kostbare punten had gepakt voor het kampioenschap.

480_podium_0145

Uitslag race 2 Dutch Formula Ford Championship
Kruidvat Gillette Paasraces, Circuit Park Zandvoort, zaterdag 7 april 2012
1. Melroy Heemskerk (GEVA Racing) Duratec 8 ronden in 14.19.532
2. Bas Schouten (Provily Racing) Duratec, + 0.102
3. Bart van Os (GEVA Racing) Duratec, + 0.589
4. Michel Florie (Provily Racing) Duratec, + 0.854
5. Jos Kiekens (Provily Racing) Duratec, + 1.445
6. Sven Snoeks (GEVA Racing) Duratec, + 1.739
7. Jan Paul van Dongen (Racing2win) Duratec, + 12.033

Niet gestart: Frederik Vergote (FLV Competition) Duratec

Snelste ronde: Melroy Heemskerk in 1.45.244

480_heemskerk_podium_0151
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet