Dutch GT4

Fraaie start HDI-Gerling Dutch GT Championship

480_euser_buitenom_3588

Zes auto’s in de kopgroep, zes verschillende merken. En bloedstollende duels op de baan. De aftrap van het HDI-Gerling Dutch GT Championship was adembenemend spannend, met Henry Zumbrink als uiteindelijke winnaar. In de avonduren raakte Zumbrink zijn overwinning echter kwijt. De Corvette voldeed niet aan het technisch reglement. Cor Euser wint de eerste wedstrijd. Het HDI-Gerling Dutch GT Championship begint weer in stijl.

Tekst: Matthé IJzerman
Foto's: Chris Schotanus, Justin van Densen, Bart Buijs en Klaas Norg

480_strijd_5c2892

480_start_race1_1159

Duncan Huisman maakte optimaal gebruik van zijn poleposition en wist in de Tarzanbocht de kop te houden. “Ik wist dat Ricardo het buitenom zou proberen en daar anticipeerde ik ook op. We hebben teveel respect voor elkaar om elkaar eraf te rijden dus dat ging er weliswaar heel krap aan toe maar zonder problemen”, vertelde Huisman, die al snel afstand kon nemen omdat de ontketende Cor Euser met zijn Lotus de BMW van het Racing Team Holland by Ekris zwaar onder druk zette. Van der Ende moest verdedigende lijnen rijden waardoor Huisman kon weglopen.

480_race1_7apr12jd-249

480_duel_7apr12-0719

Maar ineens was het voorbij. Een paar keer gleed de Camaro wat vreemd over zijn wielen en even later stond Huisman in de pits. “De stuurbekrachtiging is stuk gegaan en daarbij is waarschijnlijk ook wat olie op mijn banden terecht gekomen. Vandaar die vreemde glijpartijen”, verklaarde Huisman.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet