Formido Swift Cup

Swift Cup: Jeffrey Rademaker heeft de primeur met de nieuwe Swift Sport

480_twee_wielen_rademaker_3392

Jeffrey Rademaker heeft zijn favorietenrol waargemaakt door als tweedejaars Formido Swift Cup-rijder de pole position voor zich op te eisen. Daarmee mag de Coronel Racing-coureur de eerste Formido Swift Cup-race die wordt verreden met de nieuwe Suzuki Swift Sport, van de eerste positie vertrekken. Goede zaken deed Kim van den Berg door de tweede tijd op de klokken te zetten. Debutant Alain Mossinkoff reed naar de derde tijd maar beëindigde de kwalificatie op zijn dak waardoor de monteurs van Coronel Racing veel werk te verzetten hebben om hun coureur op paasmaandag aan de start te brengen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Bart Buijs, Klaas Norg en Co van der Gragt
Film: Huib  van den Nulft

De kwalificatie van de Kruidvat Gillette Paasraces is het officiële debuut van de nieuwe Suzuki Swift Sport in de Formido Swift Cup. Voor vier van de tien rijders is het hun eerste optreden in de autosport, waarmee de opstapklasse voor jong autosporttalent zijn naam ook dit jaar weer alle eer aandoet.

Op de weliswaar droge maar koude baan nemen de Formido Swift Cup-rijders zorgvuldig de tijd om hun banden op te warmen. Zoals mocht worden verwacht zijn het met Jeffrey Rademaker, Kim van den Berg en gastrijder Allard Kalff de meer ervaren rijders die als eerste snelle tijden op de klokken zetten.

480_mossinkoff_9672

Debutant Alain Mossinkoff is de eerste debutant die zich met een derde plaats voorin meldt, gevolgd door de andere debutant Stefan Beelen. Daarmee valt Kalff terug naar plaats vijf. Achter de routinier volgen debutant Tommy van Erp, Jos Veldboer, Jörg Obluda, Gerard de Nooij en Liesette Braams.

480_vandenberg_9660

Rademaker is blijkbaar overtuigd van zijn snelste tijd, want met nog zeven minuten te gaan draait de rijder van Coronel Racing de pits in. Kim van den Berg blijft op twee terwijl ook Mossinkoff en Beelen hun plaatsen drie en vier weten te behouden.

480_wrak_9708

Eén van de rijders die zijn tijd weet te verbeteren is Kalff die opschuift naar plaats vier. Vervolgens gaat het echter mis bij Mossinkoff die achter op het circuit naast de baan belandt en over de kop gaat. Uiteraard levert dit, met nog twee minuten op de klok, een code rood op. Gelukkig wordt op de camerabeelden snel duidelijk dat Mossinkoff, met wat hulp van de marshalls, zijn auto kan verlaten.Gezien de beperkte tijd die nog resteert, wordt de kwalificatie niet meer hervat waardoor Rademaker de eerste race van poleposition mag vertrekken, gevolgd door de snelle Van den Berg en Mossinkoff. Voor de monteurs van Coronel Racing wacht echter de zware taak om de beschadigde Swift voor de races op paasmaandag weer in raceconditie te krijgen. Op vier Kalff, gevolgd door de debutanten Beelen en Van Erp.

480_eerste_twee_8239

Uitslag kwalificatie Formido Swift Cup
Kruidvat Gillette Paasraces, Circuit Park Zandvoort, zaterdag 7 april 2012
1. Jeffrey Rademaker (Coronel Racing) in 2.07.248
2. Kim van den Berg (Harders Plaza Racing) + 1.113
3. Alain Mossinkoff (Coronel Racing) + 1.122
4. Allard Kalff (Race Planet Team Bleekemolen) + 1.281
5. Stefan Beelen (Coronel Racing) + 1.335
6. Tommy van Erp (Coronel Racing) + 1.992
7. Jos Veldboer (Dekker Autosport) + 2.331
8. Jörg Obluda (Adriano sports) + 2.923
9. Gerard de Nooij (Team Bleekemolen / Racing Team Welzorg) + 2.954
10. Liesette Braams (Las Moras Racing Team) + 4.857
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet