VLN

VLN: Gazoo Racing met Lexus en Toyota terug naar de Nordschleife!

De TMC(Toyota Motor Corporation) maakte vandaag bekend dat het Japanse Gazoo Racing, dat sinds 2007 geen enkele editie van 24U Nürburgring oversloeg ook dit jaar op de Nordschleife zal terugkeren. De Lexus LFA werd zoals bekend geheel door Gazoo Racing op de Nordschleife ontwikkeld. Toyota keert dit jaar zelfs met twee deelnemende merken terug op de Nürburgring.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Gazoo Racing

vln_toyota_86
De Toyota Motor Corporation zet de nieuwe Toyota 86 als fabrieks-inschrijving in op
de Nordscleife. Maar wat zijn de verdere plannen voor Europa? Zeker omdat men met
deze bolide op een breed segment mikt!

Toyota terug op de Nordschleife
Behalve Lexus keert ook Toyota officieel terug op de Nordschleife. Voor de 40e editie van 24U Nürburgring heeft men officieel twee Toyota 86 “sportscars” ingeschreven. Met de Toyota 86 wil men een nieuwe jeugdige doelgroep aanspreken. TMC zal in Japan ook teams ondersteunen die een Toyota 86 in de z.g. “breedtesport” zullen gaan inzetten. Daaronder vallen de Super Takiyu Endurance Series en het All Japan Rallye Championship. Voor 24U Nürburgring heeft men behalve de twee Toyota 86’s slechts één Lexus LFA ingeschreven. Ook maakte Toyota de rijderscombinaties voor 24U Nürburgring bekend.

Lexus LFA Takayuki Kinoshita, Akira Lida, Juichi Wakisaka
Toyota 86 No 1: . Masahiko Kageyama, Hisami Sato, Yoshinobu Katsumata
Toyota 86 No 2: Hiroaki Isihura, Kazuya Oshima, Takuto Iguchi, Minoru Takaki

Het team van TMC monteurs bestaat uit werknemers van de Toyota Motor Corporation. Naar verwachting zal Gazoo Racing aan geselecteerde VLN-evenementen voorafgaande aan de 24U deelnemen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet