Formula Ford

Formule Ford: GT3.nl Junior Team begint seizoen als GipsTeam3.nl

480_gt3nl_formulaford

Voor Max van Splunteren (op de foto links) en Bart van Os begint het Dutch Formule Ford Championship niet zoals zij na hun succesvolle voorbereidingen gehoopt hadden. De 16-jarige Van Splunteren zit met zijn linkerbeen in het gips en moet de Paasraces aan zich voorbij laten gaan, de 19-jarige Van Os zit met zijn rechterhand in het gips en zal de pijn tijdens de 3 Formule Ford-races moeten verbijten om punten te scoren.

Tekst: Marco Antheunisse, foto's: PR

Van Splunteren liep bij een hockey-training een scheurtje op in het bot van zijn linker bovenbeen. In het ziekenhuis zag de Formule Ford-debutant zijn been vervolgens in een dikke laag gips verdwijnen en wist direct dat hij zijn debuut moet uitstellen tot na de Paasraces.

Ook zijn GT3.nl Junior Teamgenoot Bart van Os kan niet 100% fit aan zijn Formulewagendebuut beginnen, al is hij wel van plan van start te gaan. De Formido Swift-kampioen van 2011 viel twee weken geleden van de trap en brak daarbij het middenhandsbeentje van zijn rechterhand en blesseerde tevens zijn pink. “Ik heb donderdag wel tien rondjes gereden met mijn hand ingepakt in een speciale brace, maar dat is echt verschrikkelijk pijnlijk. Ik moet schakelen met mijn rechterhand en krijg hem vrijwel niet in zijn 3. Dat kost me natuurlijk erg veel tijd en mijn rondetijden komen ook niet in de buurt van wat ik tijdens de testdagen heb laten zien. Maar ik wil toch rijden, want elke punt is belangrijk voor het kampioenschap”, vertelde de pechvogel na zijn trainingsrondjes vandaag.

480_melroy_heemskerk

Toch in actie
De Mygale van Max van Splunteren met startnummer 7 komt gelukkig wel in actie tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces, voormalig Formule Ford-kampioen Melroy Heemskerk zal het stuur tijdelijk overnemen. GT3.nl Teammanager Paul van Splunteren legt de lat hoog voor Heemskerk: “We verwachten een overwinning, de door GEVA Racing geprepareerde Mygale is top en dat geldt ook voor Melroy!”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet