VLN

Div: Ricardo van der Ende als fabrieksrijder BMW in 24 Uur Nürburgring

ricardo_vd_ende_bmw

Ricardo van der Ende heeft een mooie promotie te pakken. De regerend Dutch GT(4)-kampioen zal tijdens de 24 Uur van de Nürburgring racen als BMW fabriekscoureur. De endurance klassieker op de vermaarde Nordschleife wordt in het derde weekend van mei verreden.

Tekst: Marc Kok

Dat Ricardo van der Ende supersnel in een BMW is, is algemeen bekend. Zo veroverde hij vorig jaar nog met dit merk de titels in zowel het Dutch als Europese GT4-kampioenschap. Ook eerder, in de BMW 130i Cup, was hij razendsnel. Blijkbaar hebben de hoge bestuursheren van BMW goed opgelet, want de Duitsers hebben de 32-jarige Naaldwijker nu tot fabriekscoureur gebombardeerd voor de 24 Uur van de Nürburgring.

Team Vita4one
Van der Ende was al langer op de hoogte dat hij fabriekscoureur was geworden. "Maar nu mag het eindelijk officieel naar buiten komen: officieel BMW fabriekscoureur voor de 24h Nordschleife!’’, zo twitterde hij vandaag. "Ik ga racen voor Team Vita4one.’’ Komend weekend komt Van der Ende ook in actie. Dan begint hij op Circuit Park Zandvoort aan de verdediging van zijn Dutch GT-titel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet