IndyCar

Indycar: 2-0 voor Team Penske. Will Power wint op Barber Motorsports Park.Barrichello 8e

Met twee achtereenvolgende zeges binnen één week zijn Team Penske en motorenleverancier het nieuwe Indycar-tijdperk uitstekend begonnen. Helio Castroneves begon het seizoen met een zege in St. Petersburg. Ditmaal was zijn teamgenoot Will Power aan de beurt.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Indycar/LAT Photos/Honda Racing USA/Firestone

2012_power_barber_ms_park
2-0 voor Team Penske op Barber Motorsports Park. Tevens de 16e Indycar-zege voor
Will Power.

2-0 voor Team Penske. Will Power wint op Barber Motorsports Park
Met twee achtereenvolgende zeges is Team Penske het nieuwe Indycar-tijdperk uitstekend begonnen. De Australiër zag zijn kwalificatierun door een neutralisatie bedorven worden en moest als negende starten. Hij gaf zichzelf weinig kans voor de eindoverwinning. Na 1/3e wedstrijd vond Power aansluiting bij de koplopers toen hij Tony Kanaan voor de vijfde plek wist te passeren. Ganassi-coureur Scott Dixon eindigde met 3.3709 secs. achterstand als tweede. Voor het derde achtereenvolgende jaar eindigde de Nieuw Zeelander als tweede in de eerste twee openingsraces. Tevens versloeg hij zijn teammaat Dario Franchitti, die behaalde maar liefst 27 maal de tweede plek in een Indycar-wedstrijd. Castroneves is lijstaanvoerder. Hoewel Dixon Helio Castroneves en James Hinchcliffe in de pitlane versloeg verspeelde hij toch zijn kansen. Achter een langzame Simona de Silvestro en EJ Viso verloor de Nieuw Zeelander nogal wat tijd. Ook zijn banden werden langzaam minder.

2012_dixon_bms
Tweede plek voor Scott Dixon op Barber Motorsports Park.

Na twee wedstrijden voert Castroneves met een eerste en een derde plek tevens het kampioenschap aan. Polesitter Castroneves wist in de slotfase Graham Rahal met 0.02245 secs. op afstand te houden. De Fransman Simon Pagenaud eindigde als vijfde gevolgd door James Hinchcliffe die vanaf de eerste startrij vertrokken was. Mike Conway bezorgde het team van A.J. Foyt een zevende plek. Conway was als vierde vertrokken. En sinds 2007 was dit tevens de beste gridpositie voor het team van A.J. Foyt op een roadcourse.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet