Diversen

Div: Team Bleekemolen klaar voor mooi nieuw seizoen

480_podium_4398

Team Bleekemolen is klaar voor het nieuwe nationale autosportseizoen, dat zaterdag 7 en maandag 9 april met de Paasraces op Circuit Park Zandvoort van start gaat. Sebastiaan Bleekemolen verdedigt dit jaar – met vier ploeggenoten aan zijn zijde - de titel in de immer spectaculaire Dutch Renault Clio Cup. Ook in de Formido Swift Cup zijn de Bleekemolens weer actief.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Fast Company, PR en Guus Madern

Sebastiaan Bleekemolen kijkt erg uit naar de nieuwe competitie met de Clio’s. Vorig seizoen kende hij een topjaar. Hoewel de Aerdenhouter een compleet raceweekend moest missen, presteerde hij in de overige wedstrijden zo sterk, dat hij alsnog het kampioenschap greep. "Het ging in 2011 fantastisch’’, weet Bleekemolen. "De Dutch Renault Clio Cup is en blijft daarnaast de leukste klasse van Nederland. Ook in 2012 hebben we met zo’n 25 deelnemers wederom een prachtig mooi startveld. Dat is – als je naar de andere autosportdivisies kijkt – uniek.’’

‘Leuk initiatief’
Ook Sebastiaans vader en zeer ervaren Clio-coureur Michael Bleekemolen is dit jaar weer van de partij met de rappe Renaults. De renstal wordt gecompleteerd door Melvin de Groot, Martin de Kleijn en Dennis de Borst.

480_actie_1978

"Ik ben heel herkenbaar omdat ik wederom in de Wijzonol-Clio race’’, zegt Sebastiaan, "terwijl mijn pa dit keer met de kleuren van HSU Payroll Services racet. Het mooie is dat we met de Nederlandse Clio’s dit jaar een uitstapje hebben naar de beroemde Nordschleife. Dat vind ik een heel leuk initiatief. In het bijprogramma van de 24 uur van de Nürburgring, mogen wij met de Renaults 4 rondjes over dat prachtige, beroemde en hele lange circuit racen. Daar kijk ik erg naar uit!’’, aldus Bleekemolen, die mede dankzij trouwe sponsors als State of Art, Alfredo Espresso, Vijzelaar en Alarmdirect.nl weer in deze klasse kan uitkomen.

480_welzorg_auto

Primeur
Bij de vernieuwde Formido Swift Cup zorgt Team Bleekemolen voor een primeur. Racing Team Welzorg-coureur Gerard de Nooij is de eerste fysiek beperkte coureur die aan de start verschijnt bij de Suzuki’s. De Bleekemolens begeleiden De Nooij en tunen zijn speciaal geprepareerde bolide. "Gerard pakt het racen, ondanks zijn lichamelijke beperking, erg goed op. Hij maakte tijdens de raceopleiding veel indruk'', aldus Sebastiaan Bleekemolen. "Ik ben benieuwd hoe hij tijdens de Paasraces voor de dag komt.''
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet