Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie oppermachtig naar dubbel (Lang)

 champagne_douche


Tijdens de Paasraces stond er geen maat op Michel Florie. Met twee pole positions, twee snelste ronden en twee afgetekende overwinningen was de Amsterdammer oppermachtig en scoorde maximaal. Achter de soevereine leider werd echter op het scherpst van de snede gestreden om de resterende podiumposities. In de klasse First Division pakte Nick Catsburg bij zijn debuut in de single-seaters meteen de winst. In de tweede race hield Hans Boer al zijn concurrenten achter zich. Hier gingen echter fraaie gevechten aan vooraf. Met twee tweede plaatsen pakte regerend kampioen Jan Paul van Dongen veel punten in de strijd om de titel.

 van_dongen


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Boudewijn Pieters en Tim Böhme


Met 21 auto’s stond er in de Van Uitert Formule Ford bij het eerste raceweekend van het seizoen meteen een mooi veld aan de start. Met uitzondering van Dennis Retera waren bijna alle rijders van vorig jaar er weer bij, aangevuld met een contingent jonge karttalenten. Hoewel voorspellingen altijd riskant zijn, werd Michel Florie met al zijn routine, zeker in het begin van het seizoen als absolute favoriet gezien. Concurrentie moest vooral komen van de naar Van Uitert Geva overgestapte Auke Genemans, de naar Vuik vertrokken Liroy Stuart alsmede het KTG-duo Rogier Jongejans en Simon Knap. Hoewel onder het motto ‘ladies first’ met nummer 1 aan de start, mocht op basis van gebrek aan ervaring nog niet te veel worden verwacht van Shirley van der Lof.

 shirley_portret


Haar prestaties moeten pas later in het seizoen komen. Tijdens de vrije training weerde de blondine zich echter kranig. Florie over de enige vrouwelijke deelnemer: “Ik heb echt respect voor dat meisje. Ze stapt tenminste niet in zo’n klasse waar je een beker krijgt om de simpele reden dat je een vrouw bent. Nee, ze vecht gewoon gelijkwaardig mee. Als ze wat meer ervaring krijgt komt ze wel verder naar voren.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet