BMW 130i Cup

Mooie première BMW 130i Cup tijdens Paasraces (Lang) r2_janjoris_sebas
Jan Joris Verheul kon in de eerste ronde al een gaatje slaan, met dank aan de duellerende Ricardo van der Ende en Sebastiaan Bleekemolen. Het laatstgenoemde tweetal werkte vervolgens wel samen om te trachten het gat te dichten, maar het was al te laat.

 jan_joris_close
Verheul reed foutloos naar de zege en pakte daarmee de leiding in de tussenstand. Sebastiaan zag kans om Van der Ende uit te remmen voor de Nissanbocht en aldus de tweede plek op te eisen.

 r2_euser_koster
Cor Euser reed een sterke race. Als zevende gestart vocht hij zich naar voren. De laatste ronden zat hij op de achterbumper van de auto van Ricardo van der Ende, maar Euser zag geen kans om zijn voorligger te passeren. De marge op de finish bedroeg slechts 0,3 seconde.

Marc Koster werd vijfde, net als in de eerste race, en dat is een prestatie waar hij tevreden mee mag zijn. Bas Schothorst was de grootste pechvogel. Nadat hij de eerste race al moest missen viel hij in de tweede race uit met een afgebroken wiel.

Minder netjes

Ricardo van der Ende was zeer tevreden over zijn resultaten. “Ik ben supertevreden over de derde plek. Dit is een goede start van het seizoen. Als mijn seizoen zich zo voortzet ben ik tevreden.“ Alhoewel er voor een merkencup best netjes werd gereden, moest Ricardo even wennen aan de volgens hem ruwe rijstijl van zijn tegenstanders. “In formulewagenklassen wordt netter gereden, daar kun je elkaar niet raken zonder je auto te beschadigen. Met een toerwagen is dat anders.”

 r2_janjoris_handje
Jan Joris maakte in korte tijd veel mee. “Maandag kreeg ik een telefoontje van Cor (Euser, red.) dat onze raceplannen voor dit seizoen doorgingen. Donderdag kwam ik uit Oxford, waar ik een opleiding tot piloot volg, vrijdag zat ik voor de eerste keer in de auto. Nu sta ik op de eerste plek in de tussenstand. Dit is echt ongelofelijk.”

 r2_jj_podium
Wat is zijn ‘geheim’? “Samen met Cor heb ik de goede afstelling gevonden”, antwoordde hij. “Het speelt zeker ook mee dat ik heel veel ervaring heb met BMW, zowel in het DTCC als in de BMW Compact Cup. De manier van rijden is vergelijkbaar.”

Ondanks zijn beide podiumplaatsen is Sebastiaan Bleekemolen geen echte kanshebber voor de titel. “Ik mis de volgende races op de kalender, als de Cup op Assen rijdt, en de race tijdens de Masters. In die weekeinden rijd ik in de Porsche Supercup. Allard Kalff vervangt mij op Assen.”

De komende tijd wordt er gewerkt aan de ‘sound’ van de BMW’s. De auto’s klinken nu net zo zacht en zo ‘lief’als de Ibiza’s en dat kan niet de bedoeling zijn van een sportieve, krachtige auto als de BMW 130i.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet