BMW 130i Cup

Mooie première BMW 130i Cup tijdens Paasraces (Lang) r1_ricardo_podium

Snelle leerling

Ricardo van der Ende won de race en toonde zich daarmee een snelle leerling. Het race-CV van Ricardo is lang en indrukwekkend, maar races en successen met toerwagens of GT’s zijn er niet op te vinden. “Ik heb in het Winter Endurance Kampioenschap een race met een Clio gereden”, aldus de winnaar. “Dit was dus de tweede race in mijn carrière met een toerwagen.”

Ricardo had volgens eigen zeggen flink op de start geoefend en die inspanning betaalde zich uit. ‘Ik had een wereldstart”, vond hij. Tijdens de race bleek hij voor de goede afstelling te hebben gekozen. “Mijn auto is sneller in de snelle bochten, in de langzamere bochten moet ik iets toegeven.”

 r1_vdhoek_euser1
 r1_vdhoek_euser2
Ardi van der Hoek en Cor Euser raakten elkaar bij het opkomen van de Hunserug. Van der Hoek moest na de touché de pits opzoeken met een lekke band, Euser kon de race wel uitrijden.

Jan Joris Verheul was ook erg blij met zijn tweede plek. “In het begin moest ik even wennen. Ik heb tenslotte anderhalf jaar niet geracet. Bij de start trok ik de pook stuk, verder ging het supergoed. Mijn auto ligt goed. Na de training hebben we nog wat aan de afstelling veranderd, dat pakte prima uit.”

Sebastiaan Bleekemolen had na de start ook de pookknop in zijn handen. Dat is dus een aandachtspuntje voor de diverse teams. “Ik kon de knop weer bevestigen”, aldus Bleekemolen. De pookknop van Verheul rolde de hele race door zijn auto. Sebastiaan had veel last van onderstuur. “Dat was al zo in de training. In het tweede deel van de race ging het gelukkig beter, toen kon ik mij naar voren vechten.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet