Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Record start dit weekend voor V8 Supercar-coureur

De 29-jarige Lee Holdsworth komt a.s. weekend in Tasmanië voor de 200e maal aan de start in een V8 Supercar-wedstrijd. Een persoonlijk record voor de SBR-Ford Falcon-coureur.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s BAM Media

2012_lee_holdsworth_portret
Nu al een veteraan! Lee Holdsworth, maar liefst 200 starts
in de V8 Supercars.

Record start voor V8 Supercar-coureur
SBR-coureur Lee Holdsworth kwam in 90 V8 Supercar-evenementen aan de start en maakt a.s. weekend zijn 200e start in een V8 Supercar-wedstrijd. Een absoluut record voor de SBR-rijder, die op 17-jarige leeftijd in de Holden Commodore Cup en Formule Ford stapte. Tussen 2005 en 2011 kwam Holdsworth voor het kleine team van Gary Rogers Motorsport (GRM) uit. Tijdens de wintermaanden maakte de inmiddels 29-jarige Holdsworth de overstap naar het gerenommeerde Stone Brothers Team. Het betekende tevens de stap van Holden naar Ford.

Holdsworth: “Ik wist dat het eraan zat te komen maar realiseerde mij niet dat het dit weekend op Symmons Plains was. Volgens mij betekent dit dat ik toch wel iets goed doe. Die fantastische overwinning op Oran Park in 2007 is mij in het geheugen bijgebleven. Het was mijn eerste overall V8 Supercar-overwinning. Ik weet nog wel dat ik samen met Craig Lowndes en Steven Richards op het podium stond. Voor mij betekende het nogal wat omdat ik voor deze coureurs heel veel respect had. Graag zou ik er dit jaar nog een paar zeges aan toe willen voegen. Eerst is de top 10 mijn doel, daarna de top 5 en vervolgens podiums. Ik denk wel dat ik een wedstrijd kan winnen.”

Over het circuit verklaarde Holdsworth het volgende. “Symmons Plains is voor het team altijd een goed circuit geweest. Het circuit heeft een aantal harde remzones en vooral de eerste en tweede bocht zijn behoorlijk technisch. In het verleden had ik hier altijd problemen met de levensduur van mijn banden. Als ik mij goed kwalificeer dan zit er misschien een top 5 of podiumresultaat in.

Holdsworth behaalde in zijn 23e start op Oran Park 2007 de allereerste zege. De laatste behaalde hij in Sydney 2010.

2012_v8_holdsworth_sbr
Lee Holdsworth in actie tijdens het GP weekend in Melbourne.



Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet