Clio Cup

Clio Cup: “Droomweekend” voor Bertus Sanders

Dit keer wel met een goede start, kon Bertus Sanders in de Dunlup SportMaxx Clio Cup maakte Sanders vandaag de trilogie pole position en twee overwinningen vol. Soeverein hengelde Sanders vanaf de start zijn tweede overwinning van vandaag binnen. Op ruime achterstand volgden de twee teamgenoten Tim Buijs en Mike Verschuur.

Tekst: Daan Jeuken

 sanders_start2


De openingsfase zorgde voor een groot déjà vu, met eerst Frank Wilschut die wederom bij de start (dit keer met Benno van Ree) spinde in de Tarzanbocht en vervolgens Mike Verschuur die in het Scheivlak wederom door het grind moest, maar zijn wagen weer onder controle hield. “Ik weet niet precies wat er gebeurde”, blikte Verschuur terug, “maar volgens mij sloeg de auto van achteren vast en uiteindelijk moest ik door het grind.”

 crash_tarzan0

 crash_tarzan1

 crash_tarzan2


Wederom kwam de safetycar na de openingsronde in de baan om het veld te neutraliseren.

Bij de herstart behield aan kop iedereen zijn positie, vanaf de zevende plaats was het Hoevert Vos die de zesde plek van Marco Bikkers overnam.

 tik_gerlach

 crash_gerlach


Bikkers liet zich echter niet kisten en zette enkele ronden later de aanval weer in. De beide coureurs kwamen uitgebreid met elkaar in aanraking, waardoor Bikkers met zijn bolide in de bandenstapels eindigde. Vos werd door de wedstrijdleiding bestraft met een drive through-penalty en verloor hiermee zijn inmiddels bemachtigde vijfde plaats.

Het tempo dat leider Bertus Sanders na de herstart reed was niet te parreren voor de achtervolgers. “Ik had me nu speciaal gefocust op de start,” verklapte Bertus Sanders, “en dat ging nu twee keer goed. Ik zag Mike Verschuur als mijn voornaamste concurrent, maar die zag ik in de eerste ronde al terugvallen. Na de herstart kon ik mijn voorsprong gemakkelijk uitbouwen. De overwinning maakt het einde aan een droomweekend.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet