Diversen

Div: Testkilometers maken op Zandvoort

gt_dayvtec

Voordat de hardlopers bezit namen van Circuit Park Zandvoort voor de jaarlijkse Runner’s World Zandvoort Circuit Run, mochten de echt snelle mannen (en één vrouw) het asfalt ‘schoonvegen’. In de aanloop naar de Kruidvat Gillette Paasraces werd er door de diverse teams flink getest. AUTOSPORT.nl was erbij en hierbij een impressie.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Uit het Dutch GT was voor het eerst de kleurstelling van de Day V Tec Corvette (kopfoto) van Ferdinand Kool en Henry Zumbrink te zien. Behalve Kool kropen ook Mathijs Harkema en Paul Vahstal achter het stuur van de fraaie bolide. “We zijn nog met een aantal rijders in gesprek, waaronder Paul, Mathijs, Pim van Riet en een snelle Belg. Ik hoop in de loop van de week meer duidelijkheid te kunnen geven”, aldus Davy Lemmens. Overigens werd door Lemmens ook de naam van Junior Strous genoemd, maar de zelf ook aanwezige Strous, die vorige week zijn Indycar-dream-deal in duigen zag vallen, ontkende ten stelligste in de running te zijn voor een stoeltje.

gt_harkema
Mathijs Harkema wacht op zijn beurt

Harkema wilde vooralsnog geen conclusies aan de test verbinden. “Omdat ik net een eigen zaak heb opgezet, zou ik dit jaar eigenlijk helemaal niet racen. Internationaal zeker niet want daar ontbreekt gewoon de tijd voor. Toen Davy echter belde begon het toch te kriebelen en dus ben ik hier.”

dpo_dayvtec

Bij Day V Tec kwamen ook nog twee BMW’s uit het Dutch Production Open in actie. “In totaal komen we met drie auto’s voor deze klasse. Naast ‘de Hummels en Caransa’s’ zijn er nog twee rijders en dus totaal drie auto’s”, aldus Lemmens.

gt_ekrisbmw
De nu nog witte Ekris BMW

Drie Ekris BMW’s
Een nog volledig witte Ekris BMW M3 GT4 werd in eerste instantie bestuurd door Nicky Catsburg. In de wandelgangen is inmiddels vernomen dat Catsburg samen gaat rijden met Ricardo van der Ende en dat naast de prinsen-BMW er een derde M3 komt voor Jan Joris Verheul en Kelvin Snoeks.

gt_catsburg
Nicky Catsburg

Zolang er echter nog niets officieels naar buiten is gebracht, houdt Catsburg zich op de vlakte. “Vorig jaar heb ik een topjaar gehad. Voor 2012 is alleen zeker dat ik een Engelse rijder ga begeleiden in de Megane Trophy. Verder probeer ik een plekje te krijgen in de Blancpain Series maar dat is nog allerminst zeker.” Nadat Catsburg in de ochtend de nodige ronden had afgelegd was het ’s middags de beurt aan Verheul om de Ekris BMW de sporen te geven.

gt_barten_2

Nooren BMW
Uit het Dutch GT was ook de BMW M3 GT4 van Marcel Nooren en Maik Barten aan het testen. “We hebben al veel geleerd en boeken nog steeds voortuitgang. Voor Pasen moet er ook nog een andere overbrenging in want op bepaalde stukken komen we met de toeren niet goed uit”, aldus Barten.

gt_barten_0
Maik Barten

gt_barten_1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet