NASCAR

NASCAR: Joey Logano bezorgt JGR-Racing 8e achtereenvolgende Nationwide-zege op Fontana.

Polesitter Joey Logano bezorgde het team van JGR-Racing op Fontana de achtste achtereenvolgende Nationwide-zege met zijn Toyota. Hij versloeg Ricky Stenhouse Jr.met een verschil van 1.066 secs.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR


auto-club-joey-logano-nationwide-coke-victory-lane
Joey Logano bezorgt JGR-Racing de achtste achtereenvolgende Nationwide-zege
op Fontana.

Joey Logano wint in Fontana
Joey Logano behaalde op Fontana zijn 10e overwinning in een NASCAR-kampioenschap en de eerste in de Nationwide-series dit seizoen. Brad Keselowski eindigde met zijn Penske Dodge als derde. De wedstrijd kende slechts vier korte neutralisaties. Bij de allerlaatste herstart 12 ronden voor het einde wist Logano het hoofd koel te houden en pakte de 8e zege voor JGR-Racing in de Nationwide-series. “Je wilt natuurlijk niet degene zijn die de zegeserie van het team onderbreekt. Een dergelijke zegereeks is voor het bedrijf erg belangrijk” aldus Logano.

Een spectaculaire spin van Sam Hornish Jr. in de 91e ronde zorgde voor de tweede neutralisatie van de dag. Logano had toen al ruim 54 ronden op kop gelegen. Kyle Busch maakte hiervan dankbaar gebruik door twee nieuwe banden te nemen terwijl de rest van het veld voor brandstof opteerde. Drie ronden na de herstart in de 109e ronde nam Busch de leiding, die hij na dertien ronden aan Keselowski moest afstaan.

Een spin van Blake Koch veroorzaakte de laatste neutralisatie van de dag. Logano nam in de 129e ronde definitief de leiding en stond die niet meer af. Kyle Busch was de grote verliezer. Door een trage pitstop verloor hij maar liefst veertien posities, maar wist wel de allereerste Top 10 klassering(8e) voor zijn eigen team Kyle Busch Motorsports te behalen. Trevor Bayne moest ruimte maken voor de rijders die over vers rubber beschikten en eindigde als veertiende.

Brad Keselowski: “Dit is altijd één van de beste Nationwide-races van het seizoen. Hier zie je werkelijk fraaie acties en het asfalt heeft zich geheel aangepast. De auto’s die over minder power beschikken kunnen eveneens goed “draften” en je ziet werkelijk “cool moves”. Elk jaar is dit voor mij de beste Nationwide-wedstrijd. Dit is tenminste mijn opinie”

Uitslag
1. Joey Logano Toyota 150 ronden
2. Ricky Stenhouse Jr. Ford 150 ronden
3. Brad Keselowski Dodge 150 ronden
4. Brian Scott Toyota 150 ronden
5. Austin Dillon Chevrolet 150 ronden
6. Brad Sweet Chevrolet 150 ronden
7. Kenny Wallace Toyota 150 ronden
8. Kyle Busch Toyota 150 ronden
9. Elliott Sadler Chevrolet 150 ronden
10.Brendan Gaughan Chevrolet 150 ronden

auto-club-joey-logano-burnout-2
De traditionele burn-out kon natuurlijk niet uitblijven.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet