VLN

VLN: Meer veiligheid, afwisseling en Nederlandse toppers in VLN!


2012_vln_dorr_motorsport
De eerste McLaren-schades zijn een feit.

Schades
Ook vielen er de eerste schades te noteren. Eén van de Dörr McLaren’s liep kort voor het einde van de laatste trainingssessie lichte averij op. Bij Gemballa-Zakspeed zorgde oud DTM-kampioen Klaus Ludwig op de vrijdag voor de nodige schade. Op het baangedeelte “Galgenkopf” kwam Ludwig met een andere deelnemer in botsing. Klaus Ludwig liep een paar lichte kneuzingen op maar bleef verder ongedeerd. Teambaas Sascha Bert verklaarde dat de McLaren weer opnieuw opgebouwd zal worden.

Nieuwe inschrijfgeldstructuur
Tijdens de jaarlijkse persconferentie voorafgaande aan het seizoen maakte de VLN-organisatie bekend dat de prijzengeldstructuur iets veranderd is. De kleine teams met minimale budgetten zullen er weinig van merken. Bij de grotere klasses heeft men het inschrijfgeld onveranderd gelaten. Voor de grote klasses wordt het inschrijfgeld verhoogd naar 1000, 1200 en 1500 Euro.

Meer veiligheid
Naar aanleiding van een aantal incidenten begin vorig jaar zal men nog strenger ingrijpen. Deelnemers die bij een “gele-vlag-delict” niet of onvoldoende van het gas gaan zullen naar huis worden gestuurd. Vanaf de eerste wedstrijd zullen er geen twee maar drie interventievoertuigen worden ingezet. “Daarmee wordt de tijd om een ongeval te bereiken met maar liefst 40% verkort” zegt Hans Jürgen Hilgeland van de VLN-organisatie. Hilgeland: “Gelukkig is het ongevallenpercentage dalende. Wij zullen er zoveel mogelijk aan werken om de snelheid bij de plek waar een ongeval heeft plaatsgevonden zo ver mogelijk terug te brengen!”

2012_vln_audi
Frank Stippler, de vaste Audi VLN-rijder met het Quattro Gmbh R8 LMS ultra-chassis.

Het VLN-kampioenschap start volgende week zaterdag 31.03 op de Nürburgring. De prijs voor een toegangsticket is gedurende de wintermaanden met 3 Euro verhoogd, maar elke betalende toeschouwer krijgt daarvoor het gratis programmablad “Racing News”. Hoewel de VLN-organisatie op het punt staat een contract te tekenen met de satellietzender Sport 1 heeft dit nog niet plaatsgevonden. Mochten de benodigde handtekeningen gezet zijn, dan kunnen de fans naar verwachting de wedstrijden via Live Stream gaan volgen.

vln_biertje
Patrick Huisman heeft bij een uitstekend team
onderdak gevonden!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet