VLN

VLN: Meer veiligheid, afwisseling en Nederlandse toppers in VLN!

Het VLN-seizoen op de Nürburgring Nordschleife staat weer voor de deur. Voorafgaande aan de eerste wedstrijd volgend weekend vonden afgelopen vrijdag en zaterdag de eerste testritten op de Nordschleife plaats. De VLN-kalender bestaat komend seizoen uit negen vieruurswedstrijden. Seizoenshoogtepunt is de 6 Uurswedstrijd die op zaterdag 4 augustus verreden zal worden.

Tekst en Foto’s Willem J.Staat

2012_vln_kox_mclaren
Verrassing op de Nürburgring. Peter Kox in actie met de Team Dörr Motorsport
McLaren MP4-12 GTC GT3. Mogelijk komt er een vervolg.


Eerste VLN Roll Out
De eerste VLN Roll Out vond afgelopen vrijdag en zaterdag plaats. Grote publiekstrekker in het 36e VLN seizoen zijn natuurlijk de gloednieuwe Dörr Motorsport McLaren MP4-12 GTC GT 3’s. Nordschleife recordwinnaar Arno Klasen is voor dit seizoen van Manthey Racing naar het team van Dörr Motorsport overgestapt. Verrassend was het optreden van Peter Kox bij het Team van Dörr Motorsport. De Eindhovenaar werd recentelijk door het team van Dörr benaderd en verrichtte een aantal afstelwerkzaamheden op de Nordschleife. Of Kox komend seizoen nog meer voor het team van Dörr Motorsport in actie zal komen moet worden i.v.m. het aantal kalenderclashes worden afgewacht.

Riccardo van der Ende komt in een aantal wedstrijden voorafgaande aan 24U Nürburgring voor het team van Vitaphone Team van Michael Bartels met een BMW Z4 uit. Riccardo van der Ende: “Omdat ik tweede als tweede in de BMW Sportpokal ben geëindigd heeft BMW mij deze kans gegeven. Alle focus is natuurlijk gericht op 24U Nürburgring.” Bij Vitaphone is de rijdsersmix nog niet geheel samengesteld. Ook bij het team van Schuberth worden twee BMWZ4’S ingezet. Bij Schuberth kwamen o.a.ook Dirk Müller, Dirk Adorf en Dominik Schwager in actie. Opvallend was tevens de verschijning van de Team VDS BMW Z4.

2012_vln_bmw_z4_vitaphone
Riccardo van der Ende komt in actie voor het Vitaphone Racing Team van
Michael Bartels met een BMW Z4.

De Audi R8 LMS Ultra kwam eveneens in handen Frank Stippler in actie. Audi Race Experience staat onder leiding van de Oostenrijker “Sepp” Haider. Audi-klanten die hiervoor willen uitkomen, krijgen vijfmaal de kans om samen met een Audi-fabrieksrijder(bijv. drievoudig Le Mans winnaar Marco Werner) een auto te delen. Bij Audi heeft men hiervoor de VLN-wedstrijden op 28 april, 23 juni, 4 augustus en 27 oktober gekozen. Naast de VLN staat ook 24U Nürburgring bij de Audi Race Experience op het programma.

Oefenwedstrijden
Bij het team van Land Motorsport werd er uitgebreid door Wolf Nathan en Jaap van Lagen met een Porsche GT3 getest. Wolf Nathan: “Wij zijn hier eigenlijk aanwezig omdat we ons goed op de Porsche Cup later dit seizoen willen voorbereiden. Daarom zullen we ook aan één VLN-wedstrijd deelnemen. Ook Hoevert Vos kwam voor het team van Land Motorsport in actie. Patrick Huisman komt komend seizoen voor het Frikadelli Racing met een Porsche 911 GT3 in actie.

2012_van_lagen_vln_test
Jaap van Lagen en Wolf Nathan bereiden zich voor op de Porsche Cup-wedstrijd
later dit jaar.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet