Racing Shows

Racing Shows: Impressie Retro Classics Stuttgart

120324_Retro_Porsche_356_coupe
We waren in Stuttgart, dus we beginnen met een Porsche: 356 SL Coupé, een replica van de auto waarmee de Franse importeur Veuillet in 1950 op Le Mans reed

We hadden het beloofd, dus bij deze: na de impressie van de Techno Classica in Essen eerder deze week ook een vastlegging van wat we zagen op de andere belangrijke klassiekerbeurs die deze week plaatsvindt, Retro Classics in Stuttgart. Nog niet zo oud als de beurs in Essen, ook nog niet zo internationaal, maar (misschien wel juist daardoor) wel met veel meer particuliere standhouders, en ook hier een grote variëteit aan auto's en automobilia, wat dat laatste betreft misschien nog wel meer dan in Essen. Door de geografische ligging trekt Stuttgart ook meer standhouders en bezoekers uit landen als Italië, Oostenrijk en Zwitsersland, terwijl we ook hier aardig wat Nederlands in de wandelgangen hoorden. We spreken geen waardeoordeel uit over welke beurs nu beter is, ze hebben naar onze mening alletwee zonder meer hun bestaansrecht, en volgend jaar vinden ze op afzonderlijke weekeinden plaats, zoveel staat nu al vast.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


120324_Porsche_908_LH

Van achteren bezien wordt meteen duidelijk waarom de 908 Langheck die toevoeging bij de typecode draagt. Hier de auto waarmee Hans Herrmann en Gérard Larrousse in 1969 tijdens de 24 Uur van Le Mans nipt geslagen door Jacky Ickx en Jackie Oliver in de Ford GT40 als tweede eindigden, in wat waarschijnlijk de spannendste beslissing in de historie van Le Mans was.

120324_Retro_911_RSR_24hNbr

Ook op de Porsche-stand de winnende auto van de 24 Uur Nürburgring, de Manthey-Porsche 911 GT3 RSR.

120324_Retro_Mahle_Herrmann

Oud-coureurs Eberhard Mahle (links) en Hans Herrmann waren bij Porsche aanwezig om handtekeningen uit te delen. Herrmann heeft daarbij zo'n beetje hetzelfde reisschema als uw verslaggever, want vorige week zagen we hem nog in Sebring.

120324_Retro_917_Gulf

Op de stand van handelaar Mirbach deze Porsche 917 in Gulf-kleuren. Prijs op aanvraag.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet