Porsche Cups

Porsche Cups: Jaap van Lagen met droompakket in Porsche Carrera Cup

jaap_van_lagen_met_droompakket_in_carrera_cup

Testsessies op zes circuits in aanloop naar de races, een ervaren engineer en een topteam. Jaap van Lagen heeft een ijzersterk pakket in handen voor zijn tweede seizoen in de Duitse Porsche Carrera Cup. “Dit is zoals ik het altijd graag heb willen doen. Ik denk dat de top drie heel reëel is.”

Tekst en foto's: PR

De 35-jarige beroepscoureur en Porsche specialist is dit jaar de meest ervaren van vier Nederlandse musketiers die zijn neergestreken bij het team van het Duitse Land Motorsport. Naast Jaap van Lagen maken ook Wolf Nathan (samen met Jaap kampioen in de Supercar Challenge), Hoevert Vos en Harrie Kolen hun opwachting in de Duitse Porsche Cup.

Teambaas Wolfgang Land krijgt op voorspraak van Jaap versterking van engineer Chiel Bos, met wie de Edenaar al jarenlang succesvol samenwerkt. Onder meer in zijn periode als WTCC-fabrieksrijder bij Lada en ook tijdens het succesvolle seizoen 2010 bij Team Bleekemolen, toen Jaap als derde eindigde de eindstand van de Porsche Supercup.
“Het feit dat Chiel erbij is, gaat veel verschil maken. In de Porsche Cups tellen de details. Vorig jaar zaten we er enkele races goed bij, met als hoogtepunt de winst op de Red Bull Ring, maar ook een aantal keren niet. Dan mis je een ervaren engineer. En die hebben we er nu wel bij”, legt Jaap van Lagen uit.

In combinatie met de gemotiveerde techneuten van Land Motorsport ligt er een basis voor goede prestaties. “Ik verwacht veel van het komende seizoen. De zesde plaats in het kampioenschap van vorig jaar moet zeker verbeterd kunnen worden. Top drie en races winnen moet mogelijk zijn”, schetst de Edenaar zijn sportieve ambities.

jaap_van_lagen_met_droompakket_in_carrera_cup_2

Het seizoen start op 29 april op het circuit van Hockenheim en telt negen evenementen met telkens twee wedstrijden per weekeinde: op zaterdag een race van 60 kilometer en op zondag een race over 80 kilometer. “Een geweldige beslissing om het aantal wedstrijden te verdubbelen. Hoe meer competitie, hoe beter!”, aldus Jaap. “Van mij mag het seizoen nu al wel beginnen.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet