Retro

1987: Michael Bleekemolen smaakmaker Paasraces 1987


Sports_2000

Sports 2000
Jacques Cleutjens zorgde voor sensatie door na het vallen van de finishvlag meteen van het gas af te gaan. Dat werd niet opgemerkt door de vlak achter hem rijdende Huib Onderstal, die dacht dat de race nog in volle gang was. Bij de daaropvolgende kleun werden de beide Tiga's zwaar beschadigd. Charles Zwolsman leek lange tijd verzekerd van de eindoverwinning maar werd in de laatste ronde toch nog verschalkt door de steeds op de loer liggende Hans Ernst. Een bijzondere prestatie leverde Ger Brands, die direct na de start in de Tarzanbocht spinde en vervolgens het hele veld wist op te rollen om alsnog als derde te eindigen. Henny Vollenberg had zich ook laten overhalen om weer eens achter het stuur te kruipen, maar zijn motor staakte na zes ronden zijn diensten.

crash

squadra_dwars

Squadra Bianca
Frank Kerseboom leek bij de Squadra’s Bianca in gezelschap van Peter Gerhards op een regelrechte overwinning af te stevenen. Een beschadigde klep zorgde er echter voor dat hij na vier ronden de kant op moest zoeken. Inmiddels had David Hart de kop ingehaald en ondanks dat het veld door de safety car nog een keer bij elkaar werd geveegd, was hij samen met Gerhards veruit de snelste. “Peter rijdt alleen veel te dwars om echt snel te zijn”, verklaarde Hart na afloop simpel zijn overwinning. Maar liefst 36 witte Alfa’s waren er verschenen en als dat zo door gaat zal er binnenkort voor een aantal rijders nog op een echte kwalificatiestrijd aankomen.

spin_opel

Opel Ascona Cup
Ook het Ascona veld was intussen uitgrgroeid tot zeven stuks met Egbert Top als favoriet. Alhoewel hij twintig seconden later was gestart dan de Alfa’s wist hij zich al spoedig in een peleton Supers te vechten. Hij won de klasse met overmacht, maar de snelste ronde kwam op naam van Jan van der Graaf te staan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet