Retro

1987: Michael Bleekemolen smaakmaker Paasraces 1987


start_vos_ruitenbeek

Produktie toerwagens
Ook de tweede race bij de produktiewagens werd een prooi voor Arie Ruitenbeek. John Vos verbaasde iedereen door tijdens de kwalificatie slechts 0,08 seconde boven die van de regerend kampioen te blijven. Na de start kon hij Ruitenbeek tot aan de Hunzerug volgen.

Vos_spin

Door de natte raceomstandigheden glibberde de Cosworth alle kanten op en na een spin in de Tarzan zette Vos de wagen aan de kant. Ook Hennie Hemmes had het niet erg naar haar zin met de Cosworth. Tijdens een test waren er problemen met de Turbo met als gevolg een scheur in het motorblok. Peter Hemmes besloot zelf een motor te bouwen, maar daar blies de koppakking er steeds uit. Voor Hennie was de race al na drie ronden over.

krab_kouwen

Gerrit van Kouwen kwam er in de regen niet aan te pas vanwege een verkeerde bandenkeuze en kwam op zijn weg ook nog eens Fred Krab tegen die na een gewaagde inhaalmanoeuvre aan de binnenzijde van de Gerlachbocht de BMW schampte. Krab had het prima naar zijn zin en vermaakte het publiek met spectaculaire drifts. De strijd tussen de beide BMW's 325i werd in het voordeel van Frank Eglem beslist, maar van een echte strijd was het niet gekomen, omdat Frans Voros wederom met een onwillige motor te kampen had. Joop Bodt eindigde als eerste in de klasse tot 2000cc en liet daarbij bekende namen als Stam, Postmaa en Fauchey achter zich.

andela

De kleinste klasse kreeg uitbreiding met de Suzuki Swift van Lilian Andela, die pas vrijdagmiddag een paar ronden had kunnen trainen. Nick van 't Hoff met zijn Toyota Corolla versloeg dit keer wel zijn tegenstander Berend Oeberius Kapteijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet