Sportscars

Sportscars: Zware crash met Audi R18 ultra op Sebring (update)

120319_audi_test_sebring
De Audi R18 ultra in Turn 17 op Sebring

De Duitse coureur Timo Bernhard is maandagavond plaatselijke tijd zwaar gecrasht op het circuit van Sebring met de nieuwe Audi R18 ultra. Het Audi Sport Team Joest en technici van Audi Sport testen nog tot en met donderdag op het vliegveldcircuit in de staat Florida, in aansluiting op de 12-uursrace van afgelopen weekeinde, waar Audi voor de tiende maal de overwinning behaalde. Audi reed op maandag met vier auto's: twee nieuwe R18 e-tron quattro's, voorzien van hybride-technologie, een nieuwe R18 ultra en de oude R18 TDI, waarmee Timo Bernhard, Romain Dumas en Loïc Duval afgelopen zaterdag als tweede eindigden in de 12-uursrace. De oude auto wordt gebruikt als referentie.

Volgens informatie die AUTOSPORT.NL in Sebring kreeg, gebeurde het ongeval aan de buitenkant van Turn 17, de snelle voorlaatste rechterbocht voor het opgaan van het rechte stuk van start en finish. De Audi reed daar hard de muur in. Bernhard kon naar verluidt zelfstandig uitstappen, maar werd voor de zekerheid met een ambulance voor controle naar een nabijgelegen ziekenhuis vervoerd, waar hij ter observatie de nacht doorbrengt. Naar verluidt was er geen sprake van een technisch defect.Het is niet de eerste keer dat Audi een zware crash beleeft tijdens testritten na afloop van de 12 Uur van Sebring. Enkele jaren geleden crashte Alexandre Prémat er al een keer flink met een sportwagen.


Update 18.25 uur Nederlandse tijd: Een woordvoerster van Audi Sport meldde zojuist dat Timo Bernhard ook vandaag voor nader onderzoek in het ziekenhuis blijft (in Florida is het op het moment 12.25 uur). Technici van Audi Sport hebben de oorzaak van het ongeval vastgesteld en bevestigd dat dit niet bij de andere auto's kan optreden. Tot het middaguur plaatselijke tijd reden de Audi's niet in Sebring, vanmiddag wordt de test volgens plan voortgezet. Over de exacte oorzaak van het ongeval werden geen mededelingen gedaan, alleen dat het, in tegenstelling tot eerdere berichten, om een technisch defect ging. Een melding die op Twitter verscheen (van iemand die niet ter plaatse is) dat Bernhard twee gebroken nekwervels zou hebben, werd niet bevestigd. Uw verslaggever heeft Sebring inmiddels ook verlaten voor de terugreis naar Europa. Nadere informatie dus waarschijnlijk pas op z'n vroegst morgen.

Tekst: René de Boer
Foto: Rebocar Automotive Productions


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet