NASCAR

NASCAR: Nelson Piquet Jr. wint K&N East Pro Series NASCAR wedstrijd

Nelson Piquet Jr. is sinds dit weekend lid geworden van de exclusieve club van buitenlandse coureurs die erin geslaagd zijn om in NASCAR te winnen. Na de Canadees Earl Ross, Mario Andretti, Juan Pablo Montoya, Marcos Ambrose Ron Fellows en twee Mexicanen, is de oud Renault F1-rijder het jongste lid.Piquet zegevierde in K&N East Pro Series-wedstrijd, het regionale NASCAR-kampioenschap dat aan de oostkant van de VS gehouden wordt.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2012_nelson_jr._bristol_podium
Grote dag voor Nelsinho Piquet Jr. Zijn allereerste zege in een NASCAR kampioenschap
is een feit. Hij is nu lid van een zeer exclusieve club!


Eerste NASCAR-zege Nelsinho Piquet Jr.
Voor de NASCAR Sprint Cup zal het voor Nelson Piquet Jr. voorlopig nog een lange weg zijn, maar deze heeft hij alvast in zijn zak. Nelson Piquet Jr. zegevierde afgelopen weekend in de NASCAR K&N Pro Series wedstrijd op Bristol. Van de 127 ronden tellende wedstrijd reed Piquet Jr. er ruim 62 op kop. De wedstrijd moest vanwege een incident met Code Rood tijdelijk onderbroken worden. Na de herstart volgde er een Sprint van twee ronden. Maar de jonge Braziliaan gaf geen krimp en versloeg Ryan Blaney, de zoon van NASCAR-coureur Dave Blaney.

Crewchief Chris Carrier was behoorlijk onder de indruk en voorspelde een grote toekomst. “De NASCAR fans zullen van hem gaan houden. Het is erg prettig om met hem samen te werken. Het is een fantastische coureur. En ik ben blij dat ik van zijn eerste zege deel mag uit maken. De mensen zullen in de toekomst werkelijk zeggen “Wauw”! Ik ben maar een plattelandsjongen uit Tennessee en hij komt uit Brazilië. Samen vormen we dan ook een bijzonder duo. Maar ik voorspel hem een hele grote toekomst in NASCAR!” aldus Carrier.

2012_nelson_jr._duel_bristol
Nelson Piquet Jr(14) neemt de leiding van Ryan Gifford over.

Nelson Piquet Jr: “Toen ik hier enkele weken geleden voor het eerst kwam hield ik direct van deze baan. En vandaag kreeg ik het voor elkaar.” Direct na de zege werd Nelson Jr. telefonisch door zijn vader gefeliciteerd. “Hij was erg blij dat het tij voor mij nu eindelijk gekeerd was” zo liet Jr. weten.

Nelson Piquet Jr. reed de afgelopen jaren 31 maal in de Campingworld Truck Series, driemaal in de ARCA-series en tweemaal in de Nationwide-series.

X-Games Specialist Travis Pastrana eindigde overigens als 12e in de openingsronde van de NASCAR K&N East Series.

2012_nelson_jr._zege_bristol
Slechts weinig ex-F1 coureurs kunnen zeggen dat ze in een door NASCAR
georganiseerd kampioenschap wonnen. Voordeel Piquet!

Uitslag
1. Nelson Piquet Jr. Toyota 127 ronden
2. Ryan Blaney Toyota 127 ronden
3. Ryan Gifford Toyota 127 ronden
4. Andrews Smith Chevrolet 127 ronden
5. Derek Ramstrom Chevrolet 127 ronden
6. Ben Kennedy Chevrolet 127 ronden
7. Chad Finchum Toyota 127 ronden
8. Michael McGuire Toyota 127 ronden
9. Kyle Larson Toyota 127 ronden
10. Chas Elliott Chevrolet 127 ronden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet