Clio Cup

Clio Cup: Sanders wint openingsrace

 sanders_vlag


Met ouderwets felle duels en een flinke hoeveelheid blikschade is de Dunlop SportMaxx Clio Cup begonnen aan het nieuwe seizoen. Polezitter Bertus Sanders won het duel om de kop van Mike Verschuur en ging er met de overwinning vandoor. Verschuur werd tweede, voor Paul Vahstal.

 start


Tekst: Daan Jeuken, Fotografie: Tim Böhme

Bij de start was het Mike Verschuur die als een komeet uit de startblokken kwam en gelijk de leiding opeiste.

 tenbrinke

 crash1


Al bij de start waren er de nodige traditionele Clio-ongelukjes, maar toen in ronde twee Martin van de Brink en Bernard ten Brinke hard van de baan schoten moest de safetycar het veld tot afkoelen brengen. Echter was er tijdens de gelevlagsituatie een momentje tussen Pim van Riet en Paul Vahstal. De kop van het veld ging op de rem voor de de herstart, de rest van het veld volgde, maar bij Van Riet ging het mis en hij moest door het gras.

Bij de herstart was het wederom Mike Verschuur die prima uit de startblokken kwam en al gelijk een gaatje sloeg naar Bertus Sanders, maar Sanders had meer snelheid in zijn Clio en zette de druk vol op de raceleider. Verschuur bezweek in de vierde ronde onder de druk en maakte een uitstapje door de grindbak, wat hem de leiding kostte. Tim Buijs schrok van Verschuurs momentje en ook hij ging door de grindbak, waardoor hij terugviel naar de vijfde plek. Uiteindelijk haalde hij junior Hoevert Vos nog in en eindigde op de vierde plek.

 Sanders race1


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet