Diversen

Div: Internationale Testdag Zolder. The last Corvette Ride

Tradities worden voortgezet en beëindigd. Op Sebring zijn de nieuwe generaties Corvette dit weekend favoriet voor de ALMS-GT zege. Op het Circuit van Zolder maakte Jos Menten de “Last Ride” met de laatste GT1 CR5 waarin Oliver Gavin/Olivier Beretta/Jan Magnussen in 2005 op Le Mans de GT1 zege pakten.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

2012_menten_last_ride
"Last Ride" voor Jos Menten met de ex-fabrieks Corvette C5R die door het team van
DKR volledig in originele staat werd teruggebracht. Dit exemplaar is nu in het bezit
van een enthousiaste GT-verzamelaar.

The last Corvette Ride
Geen fabrieks Corvettes op Zolder vandaag maar de ex-fabrieks-auto waarin Jos Menten enkele jaren geleden in de ELMS uitkwam. De fraaie Corvette maakte zijn allerlaatste dienstronde. De C5R verdwijnt geheel in raceklare conditie in het museum.

2012_jm_portret
Oude tijden herleefden bij Jos Menten.

Jos Menten: “Dit is de auto waarin ik enkele jaren geleden zelfs nog voor Pedro Lamy op de grid in Paul Ricard stond. Die auto heeft een rijke historie en ook nogal wat crashes overleefd. Het team van DKR heeft de auto in geheel originele staat teruggebracht. Voordat de auto definitief als pronkstuk in het museum verdwijnt, hebben we er een allerlaatste shake-down meegemaakt. Wat was dit een fantastische tijd.

basu_menten
Dave Basu en Jos Menten wisselen Corvette-ervaringen uit.

Aan de andere kant kun je ook zien hoe snel de sport geëvolueerd is. De huidige GT3’s draaien dezelfde rondetijden als ik destijds met de Corvette!” De 24 Uur van Francorchamps en eventueel die van Zolder blijven voor Menten overigens nog steeds een optie.

2012_dave_basu_zittend
Dave Basu maakte een uitgebreide studie van de voorwielophanging van
de ex-fabrieks Corvette.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet