Diversen

Div: Mooie mix bij testdag op Circuit Park Zandvoort

cpz_test_var_laar_1

De start van het (inter)nationale autosportseizoen nadert en dus wordt er momenteel veel getest. Zo ook op Circuit Park Zandvoort waar vandaag een mooie mix op de baan verscheen van klassen die dit jaar op het duinencircuit te bewonderen zijn. Blikvangers waren natuurlijk het HEICO Mercedes team uit de ADAC GT Masters en het Formule 3 team van Van Amersfoort Racing. Maar ook de nationale autosport was met diverse Swifts, een Clio, BMW’s en VW Golf’s vertegenwoordigd.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Het HEICO Motorsport team test dit weekend met maar liefst drie Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s die bestemd zijn voor de ADAC GT Masters.

cpz_test_heico 

In totaal brengt het team zelfs vier van deze fraaie auto’s aan de start. Vaste rijder Christiaan Frankenhout was ook aanwezig maar komt pas morgen in actie. De snelle Nederlander vormt dit jaar een koppel met Kenneth Heyer. “Het aardige is dat onze beide vaders ooit nog tegen elkaar geracet hebben. Het merendeel van onze rijders is nog niet eerder op Zandvoort geweest, dus is dit een mooie gelegenheid om ze alvast kennis te laten maken met het circuit. We rijden nu nog met oude banden want de nieuwe Yokohama’s waar dit jaar mee gereden gaat worden komen pas volgende week bij de officiële test beschikbaar”, aldus Frankenhout.

cpz_test_heico_2

cpz_test_heico_1

cpz_test_heico_3

cpz_test_heico_4

De bezetting van de vier HEICO Mercedessen in de ADAC GT Masters ziet er dit jaar als volgt uit: zoals gezegd rijdt Frankenhout met Heyer, regerend kampioen Alexandros Margaritis met Lance David Arnold, Andreas Simonsen met de 19-jarige nieuwkomer Maximilian Buhk en blijft het koppel van vorig jaar Dominik Baumann/Harald Proczyk intact.

cpz_test_ms_1

Eén van de MS Racing Mercedessen

cpz_test_ms_porsche

MS Racing Team uit de ADAC GT Masters was ook op Zandvoort aan het testen. Naast een tweetal Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s had het team ook een Porsche meegenomen waar de nodige ronden mee werden afgelegd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet