DNRT

DNRT: Spannende finale Winter Endurance Kampioenschap

480_final4-prev

Op zondag 4 maart zal op Circuit Park Zandvoort de Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd vormt de afsluitende race van het Winter Endurance Kampioenschap 2011-2012. De strijd om de titel ligt nog geheel open en het aantal titelkandidaten is groot.

480_final4-prev_v8star

Minimaal puntenverschil
Lange tijd leek het erop dat Wolf Nathan en Jaap van Lagen de beste kaarten in handen hadden voor het winnen van het Winter Endurance Kampioenschap. Echter, bij de vorige wedstrijd, de 4 uur van Zandvoort, scoorde de equipe geen punten en konden andere equipes terrein goedmaken op het duo. Met slechts nog de Final 4 op het raceprogramma, zullen Nathan en Van Lagen met hun snelle Mad & Daring V8 Star alles uit de kast moeten halen om de titel veilig te stellen. De voorsprong bedraagt slechts vijf punten op het als tweede geklasseerde Duitse-trio van Tischner Motorsport met de BMW M3. Daar waar Van Lagen en Nathan punten lieten liggen, scoorden Michael Tischner, Ulrich Beder en Matthias Tischner maximaal door de 4 uur van Zandvoort te winnen.

Andere titelkandidaten
In de strijd om de wintertitel mag ook Duncan Huisman (BMW) niet uitgevlakt worden. Hij wist immers zowel bij de Nieuwjaarsrace, als bij de 4 uur van Zandvoort naar de klasse-zege te rijden. Hierdoor hoeft hij slechts zes punten toe te geven op Nathan en Van Lagen. Kort daarachter volgen Martin van den Berge en Richard Budding. Beide heren hebben nog niet met hun Ymor BMW op de hoogste trede van het podium gestaan, maar hebben wel constant gescoord. Ook voormalig winterkampioenen Rob de Laat en Theo de Prenter maken nog kans op de titel. De MDM Motorsport-coureurs staan op gelijke hoogte met Van den Berge en Budding. Met per klasse maximaal twintig punten te vergeven, zijn er nog veertien andere theoretische titelkandidaten, waaronder Oranjedak-coureur René Steenmetz; Lammertink Porsche-rijders Daan Meijer en Koen Bogaerts; Mad & Daring sterren David Hart en Hoevert Vos en tot slot ook nog namens Equipe Verschuur Paul en Eva Harkema en Luc en Liesette Braams.

Boeiend deelnemersveld
De inschrijflijst voor de Final 4 telt ruim dertig teams. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. De snelste raceauto’s strijden in Divisie I, de klasse voor meer dan 3000cc of turbomotoren. Naast de eerder genoemde V8 Star en BMW M3, huisvest deze categorie ook krachtpatsers als de DNRT V8 Silhouette, Radical SR3 RS Sportscar en Porsche 997 GT3.

480_final4-prev_porsche

In Divisie II, de klasse 2000cc tot 3000cc, strijden de rappe BMW 320d Modified, BMW 330i en BMW Z4 Silhouette. Spannend wordt het ook in Divisie III met auto’s tot 2000cc, waaronder de Renault Clio Sport en Suzuki Swift, net als de BMW Compact. Alle diesel aangedreven auto’s, zoals de BMW 120D, Honda Civic en SEAT Ibiza Cupra TDI, treffen elkaar in Divisie IV.


Bekijk hier de promo!

Gratis toegang
Voor de Final 4 is de toegang geheel gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor € 6,00 op Parking A parkeren, bij de hoofdtribune. Het programma begint om 10.00 uur met de kwalificatie. De Final 4 start om 12.00 uur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet